Komentara: 3
Pregleda: 4914

Davor Štefanek osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu i vizu za Olimpijadu

08.09.2015. u 15:40h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Srpski rvač Davor Štefanek, rodom iz Subotice, osvojio je u dresu sa državnim grbom bronzu na Svetskom prvenstvu u Las Vegasu, u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom, pobedivši Alžirca Tareka Benaisu sa 4-0.
Davor Štefanek osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu i vizu za Olimpijadu

Davor nije uspeo da odbrani titulu, ali je ostvario veliki uspeh i obezbedio kartu za Rio, dok je do prve titule došao Nemac Frank Štebler, a srebrni je korejski rvač Rju Han-So, inače, prvak sveta iz 2013. godine.

Štebler je savladao Štefaneka sa 5-1, a naš borac je bio besprekoran zatim protiv Benaise, koji nema za čim da žali jer je već ostvario istorijski uspeh za Alžir.

– Naravno da sam zadovoljan, ostvario sam cilj i vizirao ulaznicu za Rio i olimpijske igre sledeće godine.To što nisam odbranio svetsko zlato, sad je nekako u drugom planu, biće još prilika, radujem se bronzi i prilici da u Rio pokažem sve što znam – kratko je iz Vegasa poručio Štefanek.

Štefanek je u šesnaestini finala prevazišao prvo kirgistanskog rvača Ruslana Careva (10-1), zatim su pali Danile Kataraga iz Moldavije (8-1), Kazahstanac Demeu Žadrajev (4-3) na putu do polufinala, u kom je Štebler ipak bio bolji.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4914

Povezane vesti

Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

davor štefanek

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.