• Pregleda: 3731

Ružić u Subotici: Poslovna zajednica da bude deo EU integracija

Veoma je važno da poslovna zajednica bude uključena u proces evropskih integracija, kako bi se mogao čuti i njihov glas, ocenio je ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić. On je na skupu u Regionalnoj privrednoj u Subotici ocenio da bi to bio “dokaz da se sve strukture u društvu uključuju u taj proces i da imaju svoj glas”. Ovim Regionalna privredna komora Subotica nastavila serijal skupova posvećenih što boljem iskorišćenju pretpristupnih fondova Evropske unije tokom pregovora o pristupanju naše zemlje.
Ružić u Subotici: Poslovna zajednica da bude deo EU integracija

Ministar bez portfelja zadužen EU integracije Branko Ružić okupljenim privrednicima poručio je da se vrata pretpristunih fondova širom otvaraju i da je veoma važno da “apsorpciona moć i administrativni kapaciteti” u Srbiji budu takvi da sva ta sredstva koja stoje na raspolaganju budu iskorišćena na pravi način. Ružić smatra da će naredna Vlada biti “Vlada kontinuiteta” u smislu evro-integracija, iznevši da je 63 odsto privrede orijentisano prema zemljama Evropske unije, a 13 odsto prema CEFTA regionu, te da je od momenta stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) pokrivenost uvoza izvozom porasla sa 42 odsto, koliko je ovaj odnos iznosio 2008. godine, na više od 70 procenata, koliko iznosi danas.

Govoreći o pretpristupnim fondovima, Ružić je istakao da je dosadašnja tranša iznosila 200 miliona evra, a da sada se očekuje da taj nivo sredstava raste, a da veliku ulogu u tom procesu treba da odigraju privredne komore, koje trebaju svoja dosadašnja iskustva u prekograničnim projektima prenesu privredi, a da je zbog toga važno da poslovna zajednica bude uključena u proces evropskih integracija, kako bi se mogao čuti i njihov glas.

Regionalna privredna komora Subotica, prema oceni njenog predsednika Slobodana Vojinovića, spremno je dočekala ovaj proces, a pred privrednike stavlja svoja dosadašnja pozitivna iskustva na realizaciji prekograničnih projekata, kao i timove obučene za izradu projekata, i posreduje u povezivanju sa zainteresovanim partnerima iz zemalja unije.

Ovim Regionalna privredna komora Subotica nastavila serijal skupova posvećenih što boljem iskorišćenju pretpristupnih fondova Evropske unije tokom pregovora o pristupanju naše zemlje.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

16
Vesko Odgovori
Samo vi sto dalje od nas.Dosta ste nam "pomagali" za vreme Slobe a i kasnije.Imate proverene
kadrove za mangisanje.
Vesko Odgovori
Kako teku saslusanja u vezi slucaja "Misa Banana" i kada ce se raspokovati "Koferce"?
Ana Odgovori
Sto bolje iskoriscavanje Evropskih fondova za svoje dzepove....
Nijagara Odgovori
Paraziti !
ffilozzoff Odgovori
Nije li sef Dacicevog kabineta bio "krtica" i stitio Sarica(pokupovo hotele po SU-ko mu jatak???) Ruzic nesto zna o aferi kofer??? [*...*]
:* Odgovori
Ruzic je najzgodniji politicar. Covek pametan,obrazovan jos uz to frajer kakog nema jos jednog na nasoj politickoj sceni. Cudi me kako njega zene ne izaberu za prvog coveka Srbije.
uvek u pravu Odgovori
Jel to onaj što je pokazao zavidan nivo kulture na "Marakani" i u dvorani "Pionir".Jedno obično [*...*].Ujedno stranci SPS želim na ovim izborima totalnu propast i gašenje stranke ako Bog da zbog svih ranijih zasluga a i zbog ovog što rade danas.
h_d Odgovori
Ružić nema ni dana radnog staža, veliki neradnik...
ivka Odgovori
Sve pohvale za ministra. Covek je pokazao da je pravi politicar. Suboticki SPS je jos jednom pokazao da je u igri i da ma koliko drugi zeleli nece propasti! Cast je biti deo ovakve ideologije, bez obzira sta drugi mislili! Do pobede!!
nezaposlen Odgovori
Voleo bih da ovi siđu sa scene kojom vladaju 20 godina, njihova vlast nas je dovela do DNO DNA.
Ovi naši udomljeni subotičani su Suboticu i privredu doveli do DNO DNA.
Političari su krivi za sve što se dešava u SRBIJI.
Svi su oni zajedno DNO DNA, Nema razlike među njima, nama trebaju mladi pošteni obrazovani ljudi koji će pokrenuti Srbiju.
Veliki gospodar Odgovori
Poslednji dani ili nedelje SPS-a u vlasti kako na republičkom tako i na lokalnom nivou Misija je završena.Kandidatura demagoga i destruktivca iz RPK kao kandidata za poslanika je najava opela organizacije a sud daju građani16.03.2014.
Euroazijski pobornik Odgovori
Branko Ružić-Đurić! Šta reći! Opskurno!
Potpukovnik ŽOS-a Odgovori
Mene je juče dočekao na sastanku,jedan od najboljih menadžera u Austriji....na preporuku...a ovde moj projekat ne interesuje nikoga,jer i nemaju pojma,nikada ništa nisu ni radili i ne može da me primi bilo koji službenik ove države...verovatno su zauzeti i rade na sebi...u principu ova država više ne može ništa da reši,budimo realni.......dovoljno o poslovnoj nameri ove države,jadne i bedne....mi,raznorazni gradjani iz regije Vojvodina iliti Severne Srbije,treba da se borimo da naše pare ostaju ovde,pa će biti dobro svima....ne možeš mi uzeti 100% pa vratiti 7% nazad i reći da ćeš mi dati poslovni ambijent....ja sam sebi pravim ambijent,a ne Vi.hohštapleri politički
titov omladinac Odgovori
Ni jedan se još nije oglasio drugačijim predlogom: UKIDANJE IMUNITETA, SMANJENJE BROJA NARODNIH POSLANIKA (dosta bi ih bilo i pola), BESPLATNE AUTOBUSKE I VOZNE KARTE ZA NJIH, i unošenje novog krivičnog dela u KZ: trgovina uticajem.
Vesko Odgovori
Ima i aktivista sa otpada,a jedan od njih je nedavno aktivaran u direktora JP,odlukom sa poslednje
skupstine grada.Ponovo ce dogurati do nacelnika okruga,kada ova stranka nema boljeg kandidata.
građanin Odgovori
[*...*] godinama ne rade ništa, samo izvlače pare od siromašnih građana.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.