Komentara: 16
Pregleda: 4248

Ružić u Subotici: Poslovna zajednica da bude deo EU integracija

24.02.2014. u 17:41h
Izvor: RTV Yueco
Veoma je važno da poslovna zajednica bude uključena u proces evropskih integracija, kako bi se mogao čuti i njihov glas, ocenio je ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić. On je na skupu u Regionalnoj privrednoj u Subotici ocenio da bi to bio “dokaz da se sve strukture u društvu uključuju u taj proces i da imaju svoj glas”. Ovim Regionalna privredna komora Subotica nastavila serijal skupova posvećenih što boljem iskorišćenju pretpristupnih fondova Evropske unije tokom pregovora o pristupanju naše zemlje.
Ružić u Subotici: Poslovna zajednica da bude deo EU integracija

Ministar bez portfelja zadužen EU integracije Branko Ružić okupljenim privrednicima poručio je da se vrata pretpristunih fondova širom otvaraju i da je veoma važno da “apsorpciona moć i administrativni kapaciteti” u Srbiji budu takvi da sva ta sredstva koja stoje na raspolaganju budu iskorišćena na pravi način. Ružić smatra da će naredna Vlada biti “Vlada kontinuiteta” u smislu evro-integracija, iznevši da je 63 odsto privrede orijentisano prema zemljama Evropske unije, a 13 odsto prema CEFTA regionu, te da je od momenta stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) pokrivenost uvoza izvozom porasla sa 42 odsto, koliko je ovaj odnos iznosio 2008. godine, na više od 70 procenata, koliko iznosi danas.

Govoreći o pretpristupnim fondovima, Ružić je istakao da je dosadašnja tranša iznosila 200 miliona evra, a da sada se očekuje da taj nivo sredstava raste, a da veliku ulogu u tom procesu treba da odigraju privredne komore, koje trebaju svoja dosadašnja iskustva u prekograničnim projektima prenesu privredi, a da je zbog toga važno da poslovna zajednica bude uključena u proces evropskih integracija, kako bi se mogao čuti i njihov glas.

Regionalna privredna komora Subotica, prema oceni njenog predsednika Slobodana Vojinovića, spremno je dočekala ovaj proces, a pred privrednike stavlja svoja dosadašnja pozitivna iskustva na realizaciji prekograničnih projekata, kao i timove obučene za izradu projekata, i posreduje u povezivanju sa zainteresovanim partnerima iz zemalja unije.

Ovim Regionalna privredna komora Subotica nastavila serijal skupova posvećenih što boljem iskorišćenju pretpristupnih fondova Evropske unije tokom pregovora o pristupanju naše zemlje.

Izvor: RTV Yueco
Ministar Branko Ružić na okruglom stolu u RPK Subotica Ministar Branko Ružić na okruglom stolu u RPK Subotica Ministar Branko Ružić na okruglom stolu u RPK Subotica Ministar Branko Ružić na okruglom stolu u RPK Subotica Ministar Branko Ružić na okruglom stolu u RPK Subotica Ministar Branko Ružić na okruglom stolu u RPK Subotica Ministar Branko Ružić na okruglom stolu u RPK Subotica Ministar Branko Ružić na okruglom stolu u RPK Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 4248
Povezane teme

regionalna privredna komora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.