Komentara: 11
Pregleda: 4266

Rukometaši Vesprema sa pola gasa protutnjali kroz Suboticu

30.10.2015. u 21:44h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Vesprema sa pola gasa protutnjali kroz Suboticu

Vesprem je u Suboticu stigao nakon serije mečeva koja je započeta u nedelju u Parizu, da bi u sredu i četvrtak gostovali u Banja Luci i Novom Sadu gde su bili ubedljivi u mečevima sa Borcem i Vojvodinom.

Pre početka susreta Momiru Iliću, nekadašnjem članu Radnički Fidelinke, dugogodišnji kapiten Spartak Vojputa Petar Papić uručio je prigodni poklon u znak zahvalnosti za sjajne partijе koje je srpski reprezentativac pružao u Subotici.

Rukometaši Vesprema sa pola gasa protutnjali kroz Suboticu

Poveli su gosti već u prvom minutu golom Islandskog reprezentativca Palmarsona.  „Putari“ su imali 2:2 u 4. minutu susreta a onda je Vesprem dodao gas i  ubrzo na semaforu je stajalo 2:5. Spartak je odgovorio sa dva brza gola Čupića i Đekića, međutim Ilić, Marguč i Đulaš na drugoj strani u 19. minutu ponovo donose 4 gola prednosti gostima 4:8.

U 26. minutu susreta Marguč Gasper je svojim novim pogodkom doneo do tada najveću prednost Vespremu 7:12 a stečenu prednost do kraja poluvremena iskusni Mađari su uvećali na visokih 8:14 atraktivnim pogodkom Renata Sulića u poslednjim trenucima prvog dela igre.

Rukometaši Vesprema sa pola gasa protutnjali kroz Suboticu

Na startu drugog dela igre gosti su serijom 4:0 došli do +10 u 40 minutu susreta 9:19. U tim trenucima Roland Mikler na golu Vesprema bio je prava enigma za Spartakov napad, dok su Vespremovi napadači bili nemilosredni u egzekuciji.

Spartakov otpor se u potpunosti raspao tokom utakmice, pa su gosti novom serijom  6:0 u 47. minutu imali + 15, 10:25. Do kraja susreta igralo se gol za gol da bi u poslednjim trenucima svojim drugim pogotkom Erik Seitl postavio konačnih 15:31.

Rukometaši Vesprema sa pola gasa protutnjali kroz Suboticu

Najefikasniji u domaćoj ekipi na susretu bio je Jelić sa 5 golova, Đekić je dodao 4 a Radulović se istakao sa 9 odbrana. U ekipi Vesprema najefikasniji bio je Marguč sa 9 postignutih pogodaka a golman Roland Mikler je uspešno intervenisao čak 20 puta.

Rukometaši Vesprema sa pola gasa protutnjali kroz Suboticu

U narednom kolu Spartak gostuje u Zagrebu aktuelnom prvaku Hrvatske, ekipi  PPD Zagreb.

Spartak Vojput – Vesprem 15:31  (8:14)

Spartak Vojput: Vukoslavović Kosović, Đekić  4, Perović, Knežević 1 , LJubojević , Galfi,  Lojaničić 1, Radulović (9 odbrana), Distol , Županjac 1, Jelić 5, Basarić 1, Rakocija 1, Čupić 1, Stojanović (2 odbrane).

Vesprem: Đulaš 1, Ivančik 1, Šuh 1, Ilić 2, Palmarson 3, Mikler (20 odbrana), Seitl 2, Nilson 1, Ugalde 3, Marguč 9, Varju 1, Tot 1, Alilović, Sulić 4, Lekai, Slišković 2.

Utakmicu je pratilo oko 2.000 gledalaca.

igrač Vesprema Ištvan Tamašin čestitao je igračima obe ekipe na meču koji je po njegovim rečima bio sasvim dobar i sadržajan:

- "Imali smo tri utakmice u nizu i drago mi je što smo u sve tri pobedili i što smo se izvukli bez povreda. Čestitam, takođe, i našim mladim igračima koji su, po meni, dobro odigrali."

Trener Vesprema Havijer Sabate Sevides  takođe je bio zadovoljan viđenim, pogotovo kako su njegovi igrači reagovali u trećem meču u kratkom nizu.

- "Čestitam ekipi iz Subotice koja je igrala lep rukomet tokom meča. Za nas je bilo teško igrati, dosta smo putovali, malo odmarali, ali i rival je imao dosta promena, igrali su brzo, pogotovo u odbrani. Mislim da smo odigrali ozbiljno i čestitke idu i našim igračima za ovu odličnu izvedbu. Takođe, čestitam imladim igračima koji su dobili priliku. Zadovoljstvo je kadamladi igrači naporno rade u cilju da dobiju šansu. Siguran sam da će u budućnosti biti još više prilika ne samo za njih, nego za sve igrače. Konačno, nije bilo povreda, a sada imamo malo vremena da se igrači oporave, da se malo odmore, jer nam sledi ponovo naporan period."

Na izuzetnoj igri Vesprema čestitao je i Branislav Zeljković, trener Spartak Vojputa:

- Koristim priliku da čestitam ekipi Vesprema na izuzetno kvalitetnoj igri večeras. Bilo nam je veliko zadovoljstvo što smo imali priliku da na jednom mestu i za sportskog protivnika imamo vrhunske igrače koji igraju u vrhunskom klubu. U prošlogodišnjem takmičenju bio je cilj da u Subotici igraju vrhunske ekipe i vrhunski igrači. Publika je imala priliku da vidi pravi rukomet u većem delu od ekipe Vesprema. To ne znači dasam nezadovoljan igrom moje ekipe. Mi smo u onom delu u kome smo mogli da pružimo otpor pružili dostojan otpor, pogotovo to mislim na igru u odbrani. Igrači su dali sve od sebe, zalagali se, odigrali koliko su mogli. Međutim, u fazi napada nismo mogli da nadigramo izuzetno kvalitetnu odbranu ekipe Vesprema. Svakako da dobar deo zasluga za ovako visok rezultat ima i golman Vesprema Mikler koji je odbranio veliki broj šuteva. Bez obzira na sve naše greške, moram da budem zadovoljan, jer su moji igrači dali koliko su mogli i u ovom momentu ne mogu više. Nadam se da ćemo u sledećim mečevima imati manji broj tehničkih grešaka i promašaja i da rezultat neće biti ovako visok kao večeras.

Potvrdu da je njegova ekipa dala svoj maksimum protiv vrlo kvalitetnog protivnika dao je i Veselin Jelić, rukometaš Spartak Vojputa:

- Čestitam ekipi Vesprema na pobedi i fer i korektnoj igri. Danas smo pružili svoj maksimum, imali smo šansu svakako da to bude i drugačije i da bude razlika manja, međutim nismo iskoristili tu šansu. Dali smo sve od sebe, ali se videla razlika kluba kao što je Vesprem i mi. Borili smo se u prvom poluvremenu, bio je rezultat dobar za nas. Publika je dosta pomogla u tome, želim da im se zahvalim i da ih pozovem da i sledeći meč bude sa nama, ali i da će rezultat biti bolji za nas.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 4266

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

rukomet

rukometni klub spartak vojput

regionalna rukometna liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.