Komentara: 0
Pregleda: 818

Rukometaši Spartaka savladali Šamot za treću poziciju na tabeli

20.05.2017. u 20:42h > 24.05.2017. u 11:50h
Izvor: Rukometni klub "Spartak Vojput"
Rukometaši Spartak Vojputa ostvarili su rutinsku pobedu u 7. kolu plejofa. Kontrolisali su utakmicu tokom celog meča i na kraju slavili sa osam golova za trenutno treću poziciju na tabeli.
Rukometaši Spartaka savladali Šamot za treću poziciju na tabeli

Subotičani su meč odigrali bez povređenih Stevanovića i Jelića, međutim angažovanjem ostalih igrača nije se osetio nedostatak u igračkom kadru. Gosti su sretno poveli u prvom minutu golom Radosavljevića što im je bilo i jedino vodstvo na utakmici. Već u sledećem napadu Đekić poravnava na 1:1. Nakon 2:2 rukometaši Spartak Vojputa su napravili seriju od 5:0, te poveli sa 7:2 u 11. minutu golom Đekića. Pokušali su igrači Šamota da smanje razliku međutim raspoloženi domaćini sa odličnim Petrovićem na golu nisu dozvolili da utakmica uđe u neizvesnost. Golom Milićevića kada su imali igrača više Šamot je smanjio na 15:10 tri minuta pre isteka prvog poluvremena. Subotičani su odgovorili brzim golovima Medića i Delibašića za visokoih 17:10. Do isteka prvih pola sata obe ekipe su postigle još po jedan gol za 18:11.

UROŠ KOJADINOVIĆ DOBITNIK SPORTSKE STIPENDIJE - Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu šestu godinu za redom stipendira najbolje perspektivne i talentovane sportiste i pruža podršku stručnom usavršavanju sportskih stručnjaka. U utorak 23. maja u Svečanom holu Pokrajinske vlade sve dobitnike stipendija pozdravio je Vladimir Batez pokrajinski sekretar za sport i omladinu

Na predlog stručne Komisije, pokrajinski sekretar za sport i omladinu doneo je odluku da se stipendira 77 sportista i sportistkinja iz 30 sportova, 42 sportista i 35 sportistkinje u mesečnom neto iznosu od 15.000,00 dinara.

Među dobitnicima sportske stipendije našao se i rukometaš Spartak Vojputa, Uroš Kojadinović (2000 godište) koji je predložen od strane rukometnog Saveza Srbije na osnovu dobrih igara u klubu i nastupa u reprezentativnoj selekciji. 

U nastavku utakmice Spartak Vojput je lako kontriolisao rezultat. Trener domačih, SlavišaLakoviću 45. minutu na gol je stavio mladog Sinišu Arđelana i krilo Uroša Kojadinovićakoji bi trebalo da predstavljaju budućnost Spartak Vojputa. Skoro celu utakmicu odlično je odigrao i pivot Nikola Stefanović igrač 2000 godišta koji je uspešno zamenio iskusnog Veselina Jelića.

Rakocija lepim golom donosi prednost domaćinu od 26:19, deset minuta pre kraja susreta. Milićević i Pešić smanjuju na 26:21, a Kojadinović sa krila prekidamini seriju gostiju. Rakocija svojim petim golom na utakmici povećava na 28:22, da bi u sledećem napadu Kojadinović postigao svoj drugi golna utakmici, 29:22. Usledili su golovi Ilije Petrovića i Marka Perovića za 31:22 a konačan rezultat postavlja Lukić,.

Na kraju utakmice proglašeni su najbolji pojedinci susreta. U redovima Šamota najbolji je bio Nemanja Radosavljević sa 4 postignuta gola, dok je kod domaćina taj epitet pripao golmanu Dušanu Petroviću.

Spartak Vojput - Šamot 31:23 (18:11)

Spartak Vojput: Arđelan, Kosović, Stefanović 3, Đekić 2, Radović 2, Perović 3, Potpara 3, Medić 3, Delibašić 3, Petrović, Kojadinović 2, Županjac 3, Petrović I. 2, Rakocija 5.

Šamot 65:Pešić 2, Miolićević 3, Ilić 3, Ranković 2, Lomić 1, Radosavljević 4, Živojinović, Praščević 3, Čolović 3, Tomić, Živković 1, Šinik, Lukić 1, Mitrović, Đorđević.

Izvor: Rukometni klub "Spartak Vojput"
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 818
Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.