Komentara: 0
Pregleda: 2133

Rukometaši Spartaka poraženi od vicešampiona SEHA lige

30.08.2015. u 16:10h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši vicešampiona Srbije put Belorusije na meč prvog kola SEHA lige krenuli su puni samopouzdanja posle odlično urađenog pripremnog perioda i nekoliko osvojenih trening turnira, ali sudar sa realnošću neminovno desio se posle 60 minuta meča u kojem je vicešampion SEHA lige u svim segmentima igre nadigrao Spartak za ubedljivu pobedu od 40:28.
Rukometaši Spartaka poraženi od vicešampiona SEHA lige

Četa Branislava Zeljkovića zahvaljujući ostvarenim rezultatima u prošloj sezoni ove godine učestvuje u Regionalnoj ligi u kojoj pored Spartaka nastupaju još i vodeći timovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Belorusije, Slovačke i Mađarske.

Pored Spartaka iz Srbije u SEHA ligi nastupa i Vojvodina sa kojom se "putari" sastaju 9. septembra i to u Novom Sadu, trećem vezanom gostovanju na startu prvenstva.

U najavi meča trener Zeljković izjavio je da njegovi igrači kroz takmičnje u SEHA ligi žele da vide gde se nalaze u ovim relacijama u jakom takmičenju, istakavši da će onima koji prvi put igraju na međunarodnoj sceni to biti mali hendikep, ali isto tako smatra da neće biti kočnica, niti prepreka da odigraju meč kvalitetno.

Rukometaši Spartaka poraženi od vicešampiona SEHA lige

foto: SEHA liga

Utakmica je sasvim očekivano bila u znaku ekipe Meškova, ali ovaj ubeldjiv poraz samo je danak neiskustvu i sagorevanje u želji da se subotičani što bolje pokažu na debitantskom meču u Regionalnoj ligi, a tome u prilog govori i činjenica da je na samo pet minuta do kraja Spartak zaostajao osam golova (34:26), ali u toj poslednoj deonici kvalitet i iskustvo beloruske ekipe doneli su ubedljivih, ujedno i najvećih +12.

Meshkov Brest -  Spartak Vojput 40:28 (18:11)

U ekipi Spartaka najefikasniji su bili Županjac i Basarić koji su postigli po 5 pogodaka, zatim slede Đekić i Ljubojević sa po 4, Čupić je postigao 3, Lojaničić i Kežević po 2, dok su se po jednom upisali Stojanović, Jelić i Perović.

Rukometaši Spartaka poraženi od vicešampiona SEHA lige

foto: SEHA liga

Bio je ovo prvi meč na evro sceni, prvo gostovanje, protiv izuzetno kvalitetnog protivnika - vatreno krštenje posle dugog i puta i dosta pređenih kilometara, ali ovo je ujedno bilo i značajno iskustvo i bez sumnje rukometaši Spartaka potrudiće se da u narednim mečevima poprave utisak i da dođu do svojih prvih bodova u ovom takmičenju.

Svoje utiske posle debija na evro sceni izneo je i prvi trener Spartaka.

- "Ne mogu reći da nisam zadovoljan današnjim izdanjem svog tima. Imali smo protiv sebe izuzetnog suparnika u našem prvom nastupu u Seha Ligi. Međutim, nisam zadovoljan sa našom odbranom i činjenicom da smo primili 40 golova. Sa druge strane postigli smo 28 što nije tako loše protiv ovako moćnog protivnika." - izjavio je Zeljković

Među dvojicom najefikasnijih našao se ponovo Bojan Županjac koji je protiv beloruskog šampiona postigao 5 pogodaka.

- "Želeo bih čestitati domaćinu na pokazanoj igri i kvalitetu. Za nas je ovo bio veliki doživljaj koji će zasigurno biti koristan u utakmicama koje su pred nama. Meshkov igra sa brzom realizacijom i puno lakih golova što je potpuno novo za nas. Potrudićemo se da pružimo bolje partije u narednim utakmicama." - kratko je prokomentarisao Županjac

U narednom kolu Spartak ponovo gostuje, ovaj put u Slovačkoj (grad Prešov) ekipi Tatran, a taj meč se igra naredne subote, 5. septembra, od 18 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2133
Povezane teme

rukomet

rukometni klub spartak vojput

seha liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.