Komentara: 0
Pregleda: 2229

Rukometaši Spartaka poraženi od ekipe "Nexe" (26:32)

20.09.2015. u 10:52h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartka nisu uspeli da vežu dve pobede na domaćem terenu pošto su sinoć pred oko 1.500 ljubitelja ovog sporta poraženi od ekipe "Nexe" iz Našica (HR) rezultatom 26:32 (12:12). U narednom kolu Spartak doćekuje Vardar.
Rukometaši Spartaka poraženi od ekipe "Nexe" (26:32)

U petom meču Regionalne SEHA lige Spartak je upisao treći poraz. Posle pobede nad Borcem nedelju dana ranije, kvalitetnija i iskusnija ekipa iz Našica ostvarila je svoj cilj, a Spartak nije uspeo da im pomrsi račune, bez obziran na značajnu podršku sa tribina.

Prvo poluvreme je bilo u potpunosti izjednačeno, timovi su se bukvalno smenjivali u vođstvu, s tim da nije bilo pravljenja veće razlike od jedan pogodak. Drugi deo igfre gosti otvaraju mnogo bolje i prave prvu značajniju razliku koja je u 43' minutu iznosila +4 (16:20). Ispostavilo se da je taj period doneo prevagu pošto domaći nisu uspeli da spuste zaostatak na manji od tri pogotka, a gosti su kako je vreme odmicalo igrali sve sigurnije i podizali razliku za konačnih 26:32, iako je razlika u pred kraj meča bila i +7 na Nexe.

Po rečima Đorđa Đekića na konačan rezultat je uticalo iskustvo hrvatske ekipe, bolja individualna igra, ali i bolje podnošenje iscrpljujućeg ritma u vrlo sparnoj Hali sportova.

- "U odnosu na prethodni meč protiv Borca, večerašnji protivnik je bio kvaltiteniji, ove sezone su znatno bolji i imaju više iskustva od nas, bolje su odigrali završnicu, bili su skoncentrisaniji, taktički bolji. U prvom poluvremenu držali smo korak sa Nekseom, ali u nastavku desio se pad koncentracije, umor, na šta je donekle uticalo nešto sparanija atmosfera nego inače, bilo je malo teže za igranje, a vidi se da je ekipe Nexe odradila odličan pripremni period i da je fizički jako spremna i izgurala je ovu utakmicu sa svim igračima." - kratko je rezimirao Đekić.

Najefikasniji u ekipi Spartaka bio je Ljubojevića sa 7 postignutih golova, pratili su ga Basarić i Đekićsa po 4, zatim Županjac, Lojaničić i Čupić  sa po 3, dok je Perović postigao dva. U ekipi gostiju iz Našica bilo je znatno više raspoloženijih strelaca, ali i oni su imali najraspoloženijeg strelca Zrnića koji je postigao ukupno sedam golova.

Golmani Spartaka imali su sasvim solidno veče pošto su uspeli da "skinu" 10 šuteva, ali nisu im ostale dužne ni kolege sa suprotne strane koje su upisale tri odbrane više.

U narednom meču Spartak treći put zaredom dočekuje, ovaj put makedonski Vardar. Taj meč će se igrati 6. oktobra, u standardnom terminu - od 19 časova.

Na listi strelaca SEHA lige vodi Spartakov Županjac sa 27 postignutih pogodaka (9 sedmeraca), nešto manje efikasniji, sa 20 pogodaka, je Ljubojević.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2229
Povezane teme

hala sportova

hala sportova subotica

subotička hala sportova

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

seha liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.