Komentara: 1
Pregleda: 2453
Foto

Rukometaši Spartaka pobedom protiv Sloge započeli prolećni deo sezone (37:30)

12.02.2017. u 13:01h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartaka pobedom su započeli prolećni deo sezone. Oni su sinoć pred svojom publikom savladali Slogu sa 37:30, revanširavši im se tako za poraz u Požegi. U narednom kolu sledi put u Kostolac.
Rukometaši Spartaka pobedom protiv Sloge započeli prolećni deo sezone (37:30)

Pobedom protiv Sloge ekipa Slaviše Lakovića još jedan korak bliže je prvom ovosezonskom cilju, a to je plasman u plejof, odnoso borbu za trofej šampiona Srbije. Nisu očekivali Subotičani da će ovo biti lak meč, ali imali su potrebu da pred domaćom publikom odigraju dobar meča i da se revanširaju Slogi za poraz u prvom delu sezone.

Prva polovina prvog poluvremena protekla je u manje-više ujednačenoj igri uz blagu prednost subotičke ekipe, dok je drugi deo prvog poluvremena bio apsolutno u znaku "putara" koji su na poluvreme otišli sa velikih +6 (20:14).

U nastavku nešto slabiji start sa obe strane, ali prvi iz napadačke krize izlaze gosti iz Požege, Spartak ne pronalazi odgovor na tu promenu ritma i gosti su totalno hvataju priključak (22:22) i prete da bi mogli da pomrse račune, iako su u ovom duelu važili za autsajdera.

U sklopu priprema za nastavak sezone rukometaši Spartaka su u poslednjih mesec dana odigrali šest kontrolnih mečeva, najviše je "odjeknuo" onaj poslednji u kojem su "putari" savladali "lale" (Vojvodinu) sa ubedljivih 9 golova razlike, što je svakako donelo mnogo samopouzdanja ekipi Slaviše Lakovića koji su čini se u pravom momentu tempirali formu.

Rukometaši Spartaka pobedom protiv Sloge započeli prolećni deo sezone (37:30)

Furioznom igrom u prvih 10 minuta drugog poluvremna ekipa Sloge na kratko je zbunila Spartak, ali nije se dugo čekala reakcija poletnih Subotičana koji su ispostavilo se samo malo "dremnuli", ali na vreme se trgnuli i ubacili u višu brzinu, nateravši Požežane da polože oružje i prihvate da je kvalitet trenutno na strani Subotičana.

Spartak Vojput - Sloga 37:30 (20:14)
Sedmerci: Spartak Vojput 5/4, Sloga 4/2

Spartak Vojput: Kosović, Stefanović, Đekić 7, Radović 6, Perović 2, Stevanović 2, Potpara 6, Medić, Delibašić, Petrović, Mikić, Županjac 7, Jelić 3, Petrović I., Rakocija 4, Abadžić.

Sloga: Milenković, Stevanović, Vokši 1, Rodić, Krsmančić 11, Gemaljević, Knežević 1, Pavlović 4, Spasić 6, Janićijević 3, Gojković 3, Jezdimirović, Ilić, Dimitrijević, Aćimović.

Prvotimac Bojan Županjac smatra da je njegova ekipa jedan deo meča odigrala u grču, ali da je postepeno taj grč popuštao, da bi postepeno igra postala tečnija, povezanija i prepoznatljivija. Po njemu ovaj meč je presudila dobra igra u odbrani i tranzicija.

- Bila je ovo teška utakmica za nas. Ekipa Sloge je vrlo kvalitetan sastav, igraju dugo zajedno i imaju dobar sistem, igraju moderan rukomet. U utakmicu smo ušli sa grčem s obzirom da nam je ovo prva utakmica u nastavku sezone, ali kako je vreme odmicalo došli smo do našeg ritma i one igre koja treba da nas krasi u nastavku sezone . Očigledno je da smo imali dobar napad, ali 30 primljenih pogodaka govori nam jasno na čemu treba da radimo - rekao je Županjac

Rukometaši Spartaka pobedom protiv Sloge započeli prolećni deo sezone (37:30)

Trener ekipe zadovoljan je pobedom, ali ne i brojem primeljih pogodaka, bez obzira što je postojao određeni grč i pritisak da se ovaj meč mora dobiti.

- Ovo je bila mnogo bitna utakmica za nas, znali smo da će biti teška s obzirom da je prva u nastavku sezone. Osetio se imperativ pobede i videlo se da smo je odigrali dosta u grču. U prvom poluvremenu uspeli smo da se malo odvojimo i odemo na poluvreme sa +6. Opomenuo sam igrače da je to veoma opasan rezultat, da može da dođe do opuštanja, što nam se i desilo početkom drugog poluvremena. Ipak uspeli smo da s trgnemo sredinom drugog poluvremena i pobeda je sasvim zasluena, ali zabrinjava veliki broj primljenih golova. - rezimirao je Laković

Meč 16. kola rukometne Superlige između Spartak Vojputa i Sloge iz Kraljeva u subotičkoj Hali sportova je posmatralo oko 1.000 gledalaca.

U narednom kolu "putari" gostuju Rudaru u Kostolcu, ekipi koja je u ovom kolu bila bolja od pretposlednje ekipe Superlige, Morave, sa 27:23.

Izvor: Subotica.com
Rukomet: Spartak - Sloga Rukomet: Spartak - Sloga Rukomet: Spartak - Sloga Rukomet: Spartak - Sloga Rukomet: Spartak - Sloga Rukomet: Spartak - Sloga Rukomet: Spartak - Sloga Rukomet: Spartak - Sloga
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2453
Povezane teme

rukomet

rukometni klub spartak vojput

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

slaviša laković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.