Komentara: 1
Pregleda: 2656
Foto

Rukometaši Spartaka pobedili PKB (25:23)

26.04.2014. u 10:50h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartaka upisali su sinoć u Hali sportova svoju drugu pobedu u novoformiranoj grupi za opstanak u Super ligi. Spartak je pred oko 800 gledalaca savladao beogradski PKB sa 25:23 (14:11). Ovom pobedom subotički superligaš trenutno se izjednačio na prvoj poziciji sa Jugovićem koji večeras igra svoj meč 3. kola. U narednom kolu Spartak je ponovo domaćin, a u goste dolazi ekipa Rudara iz Kostolca.
Rukometaši Spartaka pobedili PKB (25:23)

U prvoj utakmici trećeg kola grupe za opstanak u Super ligi Spartak je bio uspešniji od ekipe koja se praktično na startu plejauta oprostila od učešća u Super ligi, ali takve ekipe po pravilu, bez rezultatskog pritiska pokušaju da ostave što bolji utisak, što se pokazalo i sinoć na gostovanju u Subotici.

Početak meča i uvodnjih desetak minuta uopšte nije slutilo da će utakmica biti toliko zanimljiva, barem ne rezultatski, ali ispostavilo se, strahovao je Spartak praktično do poslednjeg minuta za bodove na domaćem terenu.

Ekipa beogradskog PKB-a preživela je Spartakovu početnu seriju od 6:0 i konsolidovanijom igrom sredinom prvog poluvremena izjednačili na 8:8 i najavili da neće tako olako prodati kožu. Poluvreme je na kraju ipak završeno vođstvom Spartaka od 14:11, ali nastavak je doneo nova uzbuđenja.

Gosti su odličnom igrom koristili svoje prilike, opet uz malo lošiji start na početku drugog dela pratili Spartak i polagano sustizali, da bi u poslednjih 8 minuta ušli sa rezultatom 21:21. Ipak, domaći rukometaši shvatili su ozbiljnost situacije i uz malo sreće, koja nezaobilazno prati znanje i htenje, došli do par golova prednosti koje su srećom održali do kraja.

U ekipi Spartaka po efikasnosti izdvojili su se Knežević, Kovačević i Čupić sa po pet postignutih pogodaka, zatim Jovanović sa 4 i Jelić sa 3. Kod gostiiju dominirao je Todorović sa 9 preciznih šuteva, odmah iza njega je bio Ognjanović sa 6.

Utakmicu u Hali sportova posmatralo je oko 800 gledalaca.

Ovo je Spartakova druga pobeda, uz jedan poraz, koja ih trenutno drži na deobi 1. mesta sa Jugovićem, koji večeras igra svoj meč 3. kola. U narednom kolu Spartak je ponovo domaćin, ovaj put Rudaru. Taj meč se igra u narednu subotu od 19 časova, a ulaz će, kao i uvek, biti besplatan.

Izvor: Subotica.com
Rukomet: Spartak - PKB Rukomet: Spartak - PKB Rukomet: Spartak - PKB Rukomet: Spartak - PKB Rukomet: Spartak - PKB Rukomet: Spartak - PKB Rukomet: Spartak - PKB Rukomet: Spartak - PKB
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2656

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

spartak vojput

rukomet

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.