Komentara: 4
Pregleda: 1513

Rukomet: Spartak u finišu meča ostao bez bodova

18.10.2020. u 14:23h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartaka ostali su bez bodova na svom terenu nakon neizvesne borbe sa Kikindom. Do same završnice nije se znalo kome će pripasti pobeda. Gosti su ipak u poslednjih deset minuta uspeli da steknu prednost i do kraja je održe do poslednjeg sudijskog zvižduka.
Rukomet: Spartak u finišu meča ostao bez bodova
Foto: Arhiva (2019)

Spartak je posle velike borbe poražen od Kikinde rezultatom 25:27 u trećem kolu Arkus Superlige Srbije , B grupe. Kao i do sada duel ova dva tima uvek je donosio neizvesnost, pa je tako bilo i ovog puta. Od početka se vodila velika borba, uz veći akcenat na odbranu što je i doprinelo da ni jedan tim ne stekne značajnu gol razliku. Na kraju su gosti u finišu iskoristili svoje prilike stekli prednost i upisali prve bodove ove sezone.

Početak meča nagovestio je da neće biti lako ni jednoj ekipi da dođe do bodova. Spartak nije iskoristio sedmerac na startu, a ni gosti prvi napada. Do vođstva stižu Subotičani pogotkom Grozidića, ali odmah poravnava Kikinda preko Mršulje. Borba se vodila gol za gol. Subotičani su sticali prednost, ali gosti odmah anulirali, sve do 14. minuta kada su prvi put postigli dva vezana gola i preokrenuli u svoju korist rezultat – 6:7. Nije mnogo trebalo Spartaku da ponovo preuzme vođstvo golovima Jovanovića i Kojadinovića  -9:8. Ipak poslednjih 10 minuta prvog dela gosti koriste i ponovo stižu do vođstva za odlazak na odmor uz gol prednosti 12:13.

U nastavku se činilo da će Subotičani uspeti da prelome meč i osvoje nove bodove posebno posle preokreta i dva gola prednosti stečena kada je Kojadinović poravnao na 15:15, a potom Jovanović i Grozdić bili precizni, dok je Arđelan odbranio sedmerac, ali Kikinđanima su bila dovoljna tri minuta da preokrenu rezultat 17:18 u 43. minutu . Uspeli su domaći igrači još jednom da anuliraju vođstvo gostiju golom Stošljevića za 18.18, ali nakon toga Kikinda stiže do najveće prednosti na utakmici od pet golova razlike 18:23 koju nije bilo lako smanjiti u preostalih 10. minuta utakmice. Iako su dali sve od sebe domaći igrači da bar bod ostane u Subotici prednost je bila nedostižna  i gost su na kraju slavili 25:27.

Spartak – Kikinda 25:27 (12:13)

Spartak: Bižić, Jovanović 4, Mrvović, Karanović 2, Grozdić 5, Spremo 1, Kojadinović 6, Radosavljević 3,  Đurović 1, Milisavljević, Skuban, Petrović 1, Stošljević 2, Vojvodić, Radojčić, Arđelan.

Kikinda. Knežević, Milošević 4, Dukatarov 3,  Golić 1, Kenjalo, Miškov 3, Stanković 3, Vrgović 1, Panić, Prodanović, Kosanović, Ristić, Komarek 10, Mršulja 5, Markuš.

U narednom kolu Spartak gostuje u Zrenjaninu, ekipi Proletera.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1513
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.