Komentara: 0
Pregleda: 1754

Rukomet: Spartak savladao Jugović (27:22)

22.10.2017. u 18:49h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartaka vezali su treću pobedu u nizu. Nakon Šamota i Obilića savladali su u Kaću ekipu Jugovića sa 27:22. U narednom kolu u Suboticu dolazi šabačka Metalopastika.
Rukomet: Spartak savladao Jugović (27:22)

"Putari" su na poluvreme otišli sa dva pogotka prednosti, što im svakako nije dalo priliku da u nastavak uđu opuštenije, dok su domaći, sa druge strane, videli svoju šansu da odvedu meč u neizvesniju završnicu i možda iskoriste nervozu Subotičana, koji su u ovaj duel ušli kao blagi favoriti, s obzirom na rezultate koje su obe ekipe ostvarivale na startu nove sezone.

U prvom poluvremenu ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali nijedna nije bila u prednosti više od dva gola. Bolje otvaranje drugog dela imao je Spartak, odlepivši se vrlo brzo na +4, što je i uticalo na samopouzdanje igrača. Meč je prelomljen sredinom drugog poluvremena, kada su odbrana i napad Spartaka učinili dovoljno da ugase sve nade domaćih da mogu da pokvare planove Subotičana, na putu do osvajanja dva boda.

Odličnu rolu u sinoćnjem meču imao je golman Abadžić koji je za 50 minuta sakupio 17 odbrana, a među stative je stao mladi Arđelan (21), koji je nastavio odlično veče svog klubskog kolege. Šef struke Spartaka, Slaviša Laković, u finišu meča pružio je priliku igračima koji inače imaju manju minutažu.

Za najkorisnijeg igrača meča proglašen je Spartakov 23-godišnji pivot Aleksandar Kurteš, koji je mrežu Jugovića sinoć tresao pet puta, a sigurno da mu je za to priznanje najveći konkurent bio upravo golman Abadžić.

Jugović - Spartak Vojput 22:27 (10:12)
Sedmerci: Jugović: 1/1, Spartak Vojput 4/3

Jugović: Žikić 1, Vrgović 4, Kočić, Momčilović 2, Vujnić 1, Rodić 3, Ilijin 1, Bosnić, Andrić, Marić 3, Vitas, Ćeran, Jokić, Smiljanić 2, Karan 5, Petrović.

Spartak Vojput: Bošković, Peić 1, Pernar 3, Perović, Gačević 4, Mikić, Potpara 4, Egić, Kojadinović, Arđelan (6 odbrana), Radosavljević 6, Leovac 1, Stefanović 1, Petrović 2, Kurteš 5, Abadžić (17 odbrana).

Posle tri vezane pobede subotički superligaš je izbio na poziciju broj 3, iza prvoplasiranog Železničara i Crvene zvezde koja ima meč manje. U 6. kolu Superlige Spartak će dočekati šabačku Metaloplastiku, koja je posle dva vezana poraza (Železničar i Crvena zvezda) vezala dve pobede.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1754
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.