Komentara: 4
Pregleda: 1846

Rukomet: Spartak savladao Crvenu zvezdu i sačuvao mesto u Superligi

16.05.2021. u 14:31h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartaka pobedom u Beogradu nad Crvenom zvezdom u poslednjem kolu plejautа Arkus lige Srbije obezbedili su opstanak u elitnom rangu. Nakon velike neizvesnosti Subotičani su u samom finišu savladali dоmaćina golom razlike i osvojili bodove spasa.
Rukomet: Spartak savladao Crvenu zvezdu i sačuvao mesto u Superligi
Foto: RK "Spartak" Fejsbuk

Spartak je dobro otvorio meč i brzo stekao prednost. Nije se ni Zvezda predavala i ubrzo je smanjila razliku. Podle dvadesetak minuta igre  uspeli su Beograđani i da poravnaju rezultat 10:10. Trgli su se gosti, napravili dobru seriju i ponovo stekli prednost. Međuti, Crvena zvezda ništa ne propušta slučaju i do kraja prvog dela dolazi do preokreta i na pauzu odlazi sa dva gola prednosti 16:14.

Nastavak meča domaći tim je otvorio ogotkom za plus tri, ali Subotičani uspevaju dobrom serijom da poravnaju rezultat. Smenjivali su se u vođstvu. Prvo je Zvezda ponovo povela sa dva razlike 19:17, izjednačili su Subotičani, a zatim i ponovo došli do vođstva. Do same završnice Spartak je imao prednost, a onda je usledila dobra igra Beograđana koji stižu do gola zaostatka 23:24. Neizvesnost je trajala, aonda su Subotičani kod rezultata 26:26 zatresli mrežu Zvezde i stigli do pobede vredne spasa za opstanak među najboljima.

Crvena zvezda - Spartak 26:27 (16:14)

Crvena zvezda: Čolović, Đurović 5, Horvat 5, Lazić 1, Stevović 3, Todorović, Milošević 2, Jović, Majes, Rajičević, Jelić, Matičić 2, Blagojević, Breti, Bogojević 3, Rogan 5.

Spartak: Jovanović 1, Jošić, Grozdić 5, Bižić, Spremo 3, KOjadinović 10, Radosavljević 1, Miskin, Đurović, Skuban 3, Petrović 1, Peić , Potpara 3, Kolundžić, Jovanovski, Arđelan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1846
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.