Komentara: 0
Pregleda: 2444

Rukomet: Spartak počeo pripreme za drugi deo Superlige

12.01.2019. u 14:07h
Izvor: Subotica.com
Pauza je završena i za rukometaše Spartaka. Subotičani su pod dirigentskom palicom trenera Lakovića počeli pripreme za drugi deo šampionata, gde je cilj opstanak u superligaškom društvu.
Rukomet: Spartak počeo pripreme za drugi deo Superlige

Rukometaši Spartaka su počeli pripreme za prolećni deo sezone. Trener Slaviša Laković izvršio je prozivku igrača koji su seokupili skoro u identičnom sastavu iz prvog dela šampionara. Od starta se krenulo u ozbiljnom i jakom ritmu kako bi se ostvario cilj koji je pred ovom mladom ekipom, a to je opstanak u superligaškom društvu. U planu je da se do starta prvenstvene trke dovede još nekoliko igrača koji bi pojačali tim da se ostvari zacrtana misija

- Sa trenerom Lakovićem smo produžili ugovor do leta, a glavni cilj za nastavak prvenstva nam je da opstanemo u Superligi. Za sada se radi sa mlađim igračima koje treba afirmisati i koji će u narednom periodu biti nosioci igre Spartaka. Radimo na tome da dovedemo još nekoliko igrača, tako da će u narednih destak dana biti jasnija slika oko igračkog kadra - kaže Boris Vuković, sportski direktor Spartaka.

Drugi deo šampionata Srbije startuje 2. februara. Spartak na svom terenu dočekuje Slogu iz Požege, a do tada Subotičani će se vredno spremati.

- Kompletne pripreme će se obaviti u Subotici, a do starta šampionata ćemo odigrati i nekoliko utakmica. Već 19. Januara idemo u Vrbas na Memorijalni turnit „Drago Jovović“ gde branimo pobednički pehar od prošle godine u konkurenciji sa Partizanom, Dinamom iz Pančeva i domaćinom Vrbasom. Nešto kasnije treba da putujemo u Mađarsku na još jedan turnir, dok ćemo generalnu probu imati u Segedinu protiv naših prijatelja ekipe Alđo (Algyo) - izneo je kratak plan Vuković.

Rukomet: Spartak počeo pripreme za drugi deo Superlige

Na samom startu prvenstva kompanija Vojput dosadašnji generalni sponzor se povukao, ali je Spartak sa mladom ekipom uspeo da iznese prvi deo prvenstva u najboljem svetlu  i okonča ga na sedmom mestu superligaškog karavana. Neće biti lako u nastavku, ali plan se mora ostvariti.

- Nakon povlačenja dosadašnjeg glavnog sponzora prate nas male poteškoće, ali se nadamo da ćemo uspeti sve prebroditi. Veliko hvala ljudima iz Gradske uprave koji su nam pomogli koliko je to bilo u njihovoj moći, ali bi nam dobro došlo da svi oni iz grada koji su u mogućnosti i voljni su da pomognu klubu kao sponzori, ali i stručno, da nam se pridruže kako bi što uspešnije održali superligaški status. Ovaj grad, a i momci zaslužuju da se Spartak takmiči u društvu najboljih. - kaže sportski direktor subotičkog usperligaša

Pored brige o seniorskoj ekipi Vuković ističe da su veoma važne i mlađe selekcije koje bi trebale biti budućnost kluba.

- Trudićemo se koliko god je u našoj moći, pored važnih stvari koje su neophodne za funkcionisanje kluba da se posvetimo i afirmaciji budućih rukometaša. Radićemo na popularizaciji ovog sporta kroz razne akcije po školama, a u skorije vreme planiramo i jačanje saradnje sa mađarskim klubovima koji mnogo ulažu u ovaj sport. Radi popularizacije rukometa plan je da se tokom odigravanja prvenstvenih mečeva na poluvremenu našoj publici predstave i naši budući asovi, pa će se tako odigravati na poluvremenu mini utakmice mlađih selekcija. Mnogo je ideja koje treba sprovesti u delo, ali je za to potrebno vreme, kao i uslovi. Iskreno se nadam da će nam se pridružiti svi oni koji vole ovaj sport i mogu da nam pomognu za što bolje funkcionisanje kluba  - zaključio je Vuković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2444
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.