Komentara: 0
Pregleda: 1115

Rukomet: Spartak nadigrao Obilić, četvrti meč bez poraza

12.12.2018. u 21:14h
Izvor: Subotica.com
Spartak je u poslednjoj utakmici pred domaćom publikom prvog dela prvenstva slavio protiv Obilića iz Beograda rezultatom 28:24 i tako ostao neporažen četvrti meč za redom.
Rukomet: Spartak nadigrao Obilić, četvrti meč bez poraza

Rukometaši Spartaka upisali su nova dva boda. Subotičani su u 12. kolu SRLS bili bolji od Obilića i slavili rezultatom 28:24. Od starta je domaći tim bio bolji i na kraju zasluženo uknjižio još jednu pobedu, poslednju pred svojim navijačima za prvi deo prvenstva i ovu kalendarsku gosinu. 

Spartak je odlično otvorio meč, ali mu gosti nisu dali da stekne značajnu prednsot sve do 15. minuta nakon golova Petrovića i Karana koji je bio precizan sa sedam metara. Usledio je duži period bez golova. Subotičani su odlični bili u odbrani, ali neprecizni u napadu, kao i gosti. Šukić je povećao prednost na 11:9, a potom je Janković sa dva vezana gola doveo Spartak u vođstvo od 13:9. Stečenu prednost domaći tim je držao do samog kraja. Nisu uspevali gosti da nađu rešenje za dobru odbranu Spartaka. U samom finišu meča Spartak je, posle dobre odbrane Arđelana, imao kontru, Šukić je fauliran,a sa sedam metara bio precizan Karan za 16:12. Gosti nisu uspeli da savladaju Arđelana, mladi čuvar mreže Subotičana odbranio sedmerac Aničiću i Spartak je na odmor otišao sa četiri gola prednosti.

Nastavak utakmice Obilić je dobro počeo sa dva vezana gola Ivoševića i Aničića, dok domaći tim nije iskoristio svoje prilike. Međuti, ubrzo su se domaći igrači vratili u pobednički kolosek. Nizali su se golovi. Nisu subotičani ni jednog trenutka doveli u pitanje svoju prednost i osvajanje novih bodova. Najefikasniji igrač domaćeg tima Stefan Janković, Šukić, mladi kojadinović, Petrović i ostali bili su precizni, a u odbrani fenomenalni. Konačnih 28:24 postavio je Karan.

Spartak – Obilić 28:24 (16:12)

Spartak: Rosić, Peić Tukuljac, Kolundžić, Šukić 7, Janković 10, Spremo, Kojadinović 3, Pjevalica, Karan 4, Petrović 3, Ristić, Maksić, Leovac, Stefanović 1, Arđelan, Abadžić.

Obilić: Radović, Mitić, Vokši 2, Aničić 6, Jestrović, Dražić, Mirić 3, Pavić 2, Stojić, Milutinović 2, Mandić 4, Đorđević 1, Ivošević 4, Radovanović, Bećirović.

Nakon meča proglašen je nabolji igrač susreta, a drugi put za redom taj epitet je poneo Stefan Janković najbolji strelac Subotičana.

U narednom kolu Spartak gostuje Crvenoj zvezdi u Beogradu i biće to poslednji meč prvog dela šampionata.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1115
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.