Komentara: 0
Pregleda: 1630
Foto

Rukomet: Spartak bolji od Šamota (30:28)

14.10.2018. u 11:25h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartaka slavili su u 4. kolu Superlige Srbije. Pred svojim navijačima savladali su Šamot iz Aranđelovca sa 30:28 i upisali drugu pobedu za redom.
Rukomet: Spartak bolji od Šamota (30:28)

Spartak je pobedio aranđelovački Šamot rezultatom 30:28 i tako upisao drugi trijumf i nova dva boda. Ekipa Slaviše Lakovića uspela je odličnom igrom u napadu, ali i u odbrani da dođe do pobede protiv Šamota koji je do duela sa Subotičanima bio nesavladiv.

Početak utakmice obeležili su domaći igrači. Tri vezana gola i stečena prednost bili su dodatni motiv da mladi tim Spartaka do poslednjeg minuta odigra fantastično. Uspeli su gosti da izjednače u 4. Minutu golom Radovića, ali ništa više od poravnanja rezultata. Janković i Stefanović su se pobrinuli  da golovima donesu prednost Subotičanima od 6:3, dok je odbrana bila na visini zadatka i odolevala napadima protivnika.

Raspoloženi Arđelan svojim odbranama osujetio je pokušaje Šamota da smanje prednost Spartaka. Borba se vodila ali vođstvo od dva gola više bilo je nedostižno za goste i na odmor se otišlo uz prednost Subotičana 16:13.

Rukomet: Spartak bolji od Šamota (30:28)

Rukomet: Spartak bolji od Šamota (30:28)

Nastavak meča protekao je u izuzetnoj igri oba tima. Borba se vodila, gol za gol sve do 36. Minuta kada je Šamot uspeo da ponovo dođe do izjednačenja. Ubrzo je Spartak poveo golom Petrovića. Dobra odbrana donela je kontru Subotičanima i precizan Maksić je domaći tim doveo u vođstvo od dva plus- 21:19. Do kraja utakmice uspeli su Aranđelovčani još jednom da poravnaju rezultat u 45. minutu kada je na semaforu stajalo 22:22.

Šukić i Maksić su bili precizni i do kraja je Spartak sačuvao prenost. Abadžić je stao pred gol Subotičana i u prelomnim momentima odlično branio. Pri rezultatu 27:26 golman plavo–belih odbranio je ppokušaj Šolovića, Spartak je iskoristio to i Janković je povećao na 28:26. Finiš utakmice protekao je u neizvesnosti do poslednjeg sekunda.

Rukomet: Spartak bolji od Šamota (30:28)

Rukomet: Spartak bolji od Šamota (30:28)

Spartakova odbrana je odlično bila postavljena i nije dozvolila da protivnik iskoristi svoje šanse. Pred sam kraj meča, tačnije 30 sekundi Šamot je smanjio sa sedam metara 29:28, međutim, tačku na pobedu stavio je Maksić svojim golom 30:28.

Spartak – Šamot 30:28 (16:13)

Spartak: Pjevalica, Rosić, Ž. Peić Tukuljac, J. Peić Tukuljac, Kolundžić, Šukić 5, Janković 6, Spremo, Kojadinović 1, Arđelan, Petrović 9, Ristić, Maksić 7, Leovac, Stefanović 3, Abadžić.

Šamot: Radojičić, Milićević 1, Ilić, Ranković, Radosavljević 3, L. Radović 7, Praščević, Čolović 4, Jugović, Lomić 3, Milinić 7, Avramović, T. Radović, Živković, Stojković 3, Đorđević.

Rukomet: Spartak bolji od Šamota (30:28)

Rukomet: Spartak bolji od Šamota (30:28)

Po okončanju utakmice proglašen je najbolji pojedinac susreta. Ovog puta priznanje je pripalo Iliji Petroviću, igraču Spartaka koji je na ovom meču postigao devet golova.

Spartak nakon  četiri odigrana kola zauzima petu poziciju sa osvojena četiri boda do sada. U narednom kolu koje je na programu 19. oktobra Subotičani gostuju u Kikindi gde će snage odmeriti sa istoimenim klubom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1630

Povezana vest

Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.