Komentara: 5
Pregleda: 3376

Rudolf Vajs reizabran za predsednika Nemačkog narodnog saveza

24.11.2012. u 16:51h
Izvor: RTV Yueco
Rudlof Vajs, dosadašnji predsednik Nemačkog narodnog saveza, jednoglasno je ponovo izabran na tu funkciju na sednici Skupštine ove organizacije.
Rudolf Vajs reizabran za predsednika Nemačkog narodnog saveza

Članovi skupštine izabrali su i novo predsedništvo, koje će umesto dosadašnjih pet imati sedam članova, kao i rukovodioce podružnica.

Kao svoje glavne ciljeve u 2013. godini, reizabrani predsednik nemačkog narodnog saveza naznačio je rad sa mladima, terenski rad kako bi se angažovao još veći broj ljudi u savezu i ostvarivanje svih ciljeva i dogovora postignutih prilikom njegovo poslednje posete nemačkom parlamentu, Bundestagu. Prema njegovim rečima, nemačka nacionalna manjina nije zaboravljena, Nemačka stoji iza nje i više nisu sami, jer je došlo do strateškog obrta u pristupu Nemačke sunarodnicima van matice.

Pored toga, na redovnoj sednici Skupštine saveza koji okuplja nekoliko stotina Nemaca iz 30 naselja Vojvodine, potvrđeni su i strateški ciljevi za 2013. godinu i ratifikovani ugovori o saradnji sa partnerskim organizacijama.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 3376
Povezane teme

nemački narodni savez

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.