Komentara: 9
Pregleda: 2060
Foto

Ronilački klub Spratak obeležava četiri decenije postojanja

12.12.2022. u 12:16h
Izvor: Subotica.com
Ronilački klub Spratak obeležava četiri decenije postojanja

Klub podvodnih aktivnosti - Ronilački klub "Spartak" obeležava četiri decenije postojanja, a u godini značajnog jubileja može se pohvaliti da u svojim redovima ima osvajača državnog rekorda i srebrnog evropskog odličja.

- KPA ima 40 povremeno aktivnih i aktivnih članova, radimo sportski i rekraetivni deo, kao i obuku za ronilačko zvanje. Nosioci smo sportskih dešavanja u ronjenju na dah u bazenskim disciplinama, a pratimo discipline podvodno streljaštvo i podvodne fotografije. U ronjenju na dah član našeg kluba je na osnovu postignutih rezultata je član olimspijskog tima Srbije, prvi sportista u Srbiji koji ima registrovan rezultat u preronjenom bazenu od preko 200 metara, nosilac nekoliko nacionalnih i svetskih rekorda u otvorenoj vodi – ponosno će Milan Pavković, predsednik kluba, ističući dobru saradnju sa lokalnim sportskim savezom i drugim instancama. – Trudićemo se da zadržimo ono što smo dostigli do sada i ako budemo imali sreće da dobijemo još jedan sportski objekat gde možemo da treniramo. Ponosni smo što smo učestvovali u istraživanju Tise po arheološkim pravilima i poronašli oko 80 artefakata iz Bitke kod Sente.

Ronilački klub Spratak obeležava četiri decenije postojanja

Ponos kluba je Nenad Pavković, osvajač brojnih medalja među kojima su preronjenih 200 metara na dah bez peraja.

- Zvanično sam najmlađi takmičar koji je to uspeo i jako sam bio srećan zbog toga. Želim profesionalno da se ostvarim u ovom sportu, ali nemam zacrtanu tačnu metražu kako ne bi dostigao cilj i izgubio motivaciju, jer mi je želja da budem prvi i uvek bolji nego juče – poručuje Nenad, koji se priprema za Svetsko prvenstvu u Kuvajtu. – Ovaj sport nije lagan, ali nosi mnogo lepote sa sobom.

Ronilački klub Spratak obeležava četiri decenije postojanja

Subotički klub ima dobru saradnju sa ostalim klubovima u Vojvodini i zahvaljujući zajedničkim naporima je ronilački sport je u ekspanziji.

- Ovaj sport napreduje i to zahvaljujući entuzijastima, među kojima je svakako Milan Pavković iz Subotice. Ove godine smo organizovali Svetsko prvenstvo u ronjenju na dah, ali organizujemo i druge aktivnosti, poput ekoloških akcija u čišenju naših reka i jezera – dodaje Goran Zelić, član UO Ronilačkog saveza Srbije i Ronilačkog kluba u Somboru.

Ronilački klub Spratak obeležava četiri decenije postojanja

Izvor: Subotica.com
Svečanost povodom 40 godina Ronilačkog kluba "Spartak" Svečanost povodom 40 godina Ronilačkog kluba "Spartak" Svečanost povodom 40 godina Ronilačkog kluba "Spartak" Svečanost povodom 40 godina Ronilačkog kluba "Spartak" Svečanost povodom 40 godina Ronilačkog kluba "Spartak" Svečanost povodom 40 godina Ronilačkog kluba "Spartak" Svečanost povodom 40 godina Ronilačkog kluba "Spartak" Svečanost povodom 40 godina Ronilačkog kluba "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 2060
Povezane teme

klub podvodnih aktivnosti spartak

ronilački klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.