Komentara: 0
Pregleda: 3835

Roman "Zabranjena ljubav" Dajane Diverno – već na jesen

07.05.2009. u 15:43h
Roman "Zabranjena ljubav" Dajane Diverno – već na jesen

U okviru svog plodonosnog književnog rada koji pored već objavljena četiri romana, i predstavljanja nekoliko pozorišnih predstava, ova atraktivna književnica planira već početkom jeseni objaviti i svoj peti roman po redu ''Zabranjena ljubav''. Ono što je specifično za rad Dajane Diverno jeste to da ona vrlo često kroz muziku traži inspiraciju za rad - tako je roman ''Zabranjena ljubav'' nastao već na osnovu Madonnine pesme ''Forbbiden love'' (koncertno izvođenje Wembly).

Dajana svoja prva tri romana objavila u okviru beogradske izdavačke kuće ''Beoknjiga''. Tradicija se nastavlja tako će i ovaj roman biti objavljen u okviru ove kuće u vreme Beogradskog međunarodnog sajma knjiga koji se odvija na jesen.

Recenziju na ovaj buran i kriminalstički roman koji prati jednu dirljivu ljubavnu priču je napisao Dajanin prijatelj magistar Spasoje Ž. Milovanović, a kao uvodni deo romana predstavljena je pesma ''Vođenje ljubavi u snu''.

Dajana Diverno jeste književnica koja svoja književno umeće lako transformiše, relativno lako se kreće iz žanra u žanr, njoj ne predstavlja nikakvu prepreku da piše o mafiji i legiji stranaca, dok na jednak način može pisati sreparajuće tragedije i romanse u Parizu. Kroz roman ''Zabranjena ljubav'' primećuje se kako Dajana već uveliko i sa oprobanom tehnikom neguje popularističan stil kog diktira svetska književnost, predstavljajući pri tome ovo štivo na avanturistički, krimi, ljubavan, mafijaški i erotizovan način.

Postavljeno pre 14 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3835
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.