Komentara: 38
Pregleda: 7928

Roditelji izbegavaju da prisustvuju nastavi

18.11.2013. u 15:52h
Izvor: RTV Yueco
Roditelji osnovaca jednom mesečno, tokom otvorenog dana škole, imaju pravo da prisustvuju nastavi. To je novina, koju od ove školske godine, predviđa Zakon o visokom obrazovanju. Iako su neke škole već nekoliko puta organizovale otvoreni dan, a neke tek počinju, čini se da roditelji nisu zainteresovani da iskoriste ovo pravo.
Roditelji izbegavaju da prisustvuju nastavi

U OŠ „Matko Vuković“ danas je bio otvoreni dan za roditelje. Zbog obaveza, kiše ili nezainteresovanosti, ni jedan roditelj nije prisustvovao nastavi. Učenice 6. razreda kažu da bi volele da na nekom od narednih časova, u školskim klupama vide i mame i tate.

U OŠ „Matko Vuković“, prošlog meseca, u jednom malobrojnom odeljenju, na otvoreni čas, došli su svi roditelji. To je bilo prijatno iskustvo kako za učiteljicu, tako i za đake i za roditelje. Međutim, u školi kažu da se boje da bi ovo pravo roditelji mogli nekad i da zloupotrebe.

Prisustvo roditelja trebalo bi da bude zarad opšteg dobra đaka, u svrhu podsticanja učenja, a nikako da preraste u borbu roditelja za bolju ocenu njihovog deteta ili povod za ogovaranje nastavnika, kažu prosvetni radnici.

Škole su dužne da datume organizovanja otvorenog dana istaknu na oglasnoj tabli, sajtu škole ili u knjizi obaveštenja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 38
Pregleda: 7928
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.