Komentara: 1
Pregleda: 2681

Revizija podobnosti za bavljenje hraniteljstvom

11.02.2015. u 03:01h
Izvor: RTV Yueco
U zgradi Nove opštine održan je sastanak sa hraniteljima sa teritorije grada u cilju produživanja dozvole za bavljenje hraniteljstvom. Na osnovu Pravilnika o hraniteljstvu, preispitivanje uloge i statusa hranitelja vrši se na svake dve godine. Nakon procene stručnih radnika Centra za socijalni rad, hranitelji su dužni da pohađaju dodatnu obuku.
Revizija podobnosti za bavljenje hraniteljstvom

Kada je izvela svoju decu na put, naša sugrađanka, Rozalija Farkaš Vojnić  osetila je potrebu da i drugoj deci pruži brigu i pažnju. Uz podršku cele porodice, pre 5 godina Rozalija je u svoj dom, primila dva dečaka, dva brata.

Izbor potencijalnih hranitelja se obavlja u Centru za socijalni rad, gde na osnovu prikupljene dokumentacije i razgovora stručni radnici prave procenu podobnosti. Na osnovu Pravilnika o hraniteljstvu, revizija podobnosti za bavljenjehraniteljstvom se vrši na svake dve godine.

Za svoj rad, hranitelji dobijaju novčanu  naknadu, koja se izdvaja iz rebubličkog budžeta. Hraniteljima se uplaćuje i doprinos za penzijsko i invalidsko, kao i za zdravstveno, ukoliko nisu osigurani po drugom osnovu. Naknada za izdržavanje deteta uvažava specifične potrebe deteta, usklađena je sa indeksom potrošačkih cena, a reguliše je Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2681

Povezana vest

Povezane teme

hraniteljske porodice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.