• Pregleda: 5838

Revija šešira u bojama života

U Savremenoj galeriji Subotica, sinoć je održana revija šešira, koje su izradili članovi gerontoloških klubova i korisnici Gerontološkog centra.
Revija šešira u bojama života

Revijom je završena izložba „Boje života“, koja je otvorena pre dve nedelje u okviru manifestacije „Sunčana jesen života“, kojom se kroz razne aktivnosti obeležava mesec posvećen našim starijim sugrađanima.

I radovi sa izložbe „Boje života“ i šeširi sa revije, nastali su na kreativnim radionicama koje se održavaju u gerontološkim klubovima i u Gerontološkom centru.

„Iza nas su dve predivne nedelje, prvo je otvorena izložba sa slikarskim i slamarskim radovima, članova i korisnika, koju smo krunisali ovom revijom šešira. Kreativnost nema granice, ne poznaje godine i ona je prisutna u starim ljudima. Oni razmišljajući i uživajući u lepom, ne prestaju stvarati“, rekao je Petar Balažević, direktor Gerontološkog centra Subotica.

Ideja za reviju šešira, potekla je od Sofije Gerdijan, članice Gerontološkog kluba Centar I, čija se ljubav prema ovoj vrsti aksesoara može, kako i sama kaže, nazvati opsesijom.

„Šešir nije stvar prestiža, danas može da ga nosi svako ali je razlika u tome kako ga nose. Nekada su žene mahom nosile šešire, koji su predstavljali oličenje ženstvenosti i žene, danas je to drugačije. Za svakom ženom koja nosi šešir ja se okrenem i kopiram kreaciju, ispred polica u radnjama se često zadržim i posmatram šešite, to je moja opsesija. Oduševljena sam današnjom revijom i vrlo mi je drago što se moja ideja ostvarila, nadam se da ćemo je i ubuduće održavati“, kaže Sofija Gerdijan članica Gerontološkog kluba Centar I.

Poslednjeg petka tekućeg meseca, u Gerontološkom centru, održaće se završna svečanost „Sunčane jeseni života“, na kojoj će se prigodnim programom sumirati utisci ovogodišnje manifestacije posvećene ljudima treće dobi.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.