Komentara: 0
Pregleda: 6935

Revija šešira u bojama života

19.10.2016. u 18:34h
Izvor: TV Subotica
U Savremenoj galeriji Subotica, sinoć je održana revija šešira, koje su izradili članovi gerontoloških klubova i korisnici Gerontološkog centra.
Revija šešira u bojama života

Revijom je završena izložba „Boje života“, koja je otvorena pre dve nedelje u okviru manifestacije „Sunčana jesen života“, kojom se kroz razne aktivnosti obeležava mesec posvećen našim starijim sugrađanima.

I radovi sa izložbe „Boje života“ i šeširi sa revije, nastali su na kreativnim radionicama koje se održavaju u gerontološkim klubovima i u Gerontološkom centru.

„Iza nas su dve predivne nedelje, prvo je otvorena izložba sa slikarskim i slamarskim radovima, članova i korisnika, koju smo krunisali ovom revijom šešira. Kreativnost nema granice, ne poznaje godine i ona je prisutna u starim ljudima. Oni razmišljajući i uživajući u lepom, ne prestaju stvarati“, rekao je Petar Balažević, direktor Gerontološkog centra Subotica.

Revija šešira u bojama života

Ideja za reviju šešira, potekla je od Sofije Gerdijan, članice Gerontološkog kluba Centar I, čija se ljubav prema ovoj vrsti aksesoara može, kako i sama kaže, nazvati opsesijom.

Revija šešira u bojama života

„Šešir nije stvar prestiža, danas može da ga nosi svako ali je razlika u tome kako ga nose. Nekada su žene mahom nosile šešire, koji su predstavljali oličenje ženstvenosti i žene, danas je to drugačije. Za svakom ženom koja nosi šešir ja se okrenem i kopiram kreaciju, ispred polica u radnjama se često zadržim i posmatram šešite, to je moja opsesija. Oduševljena sam današnjom revijom i vrlo mi je drago što se moja ideja ostvarila, nadam se da ćemo je i ubuduće održavati“, kaže Sofija Gerdijan članica Gerontološkog kluba Centar I.

Poslednjeg petka tekućeg meseca, u Gerontološkom centru, održaće se završna svečanost „Sunčane jeseni života“, na kojoj će se prigodnim programom sumirati utisci ovogodišnje manifestacije posvećene ljudima treće dobi.

Izvor: TV Subotica
Izložba "Boje života" Izložba "Boje života" Izložba "Boje života" Izložba "Boje života" Izložba "Boje života" Izložba "Boje života" Izložba "Boje života" Izložba "Boje života"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6935
Povezane teme

gerontološki subotica

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.