Komentara: 0
Pregleda: 1274

Rešen problem pijaće vode u OiSŠ "Žarko Zrenjanin"

10.11.2020. u 14:30h
Izvor: Subotica.com
Nakon što je zbog sumnje na zagađenost pijaća voda u OiSŠ "Žarko Zrenjanin" bila obustavljena za upotrebu, urađena je dezinfekcija i ponovo uzorkovanje, čiji rezultati su pokazali da je voda ispravna za piće, te je sada ponovo dostupna kako učenicima, tako i zaposlenima u školi.
Rešen problem pijaće vode u OiSŠ "Žarko Zrenjanin"

Na to da u OiSŠ "Žarko Zrenjanin" postoji problem sa pijaćom vodom, ukazala nam je sugrađanka u rubrici "Pištaljka", navodeći da voda nije bila za upotrebu dve nedelje, zbog čega je uputila pitanje nadležnima kada će pristupiti rešavanju ovog problema.

- Za sada deca nose vodu od kuće, ali to nije rešenje. Škola ima dosta dece koja ne pohađaju onlajn nastavu, a nemaju osnovne higijenske uslove - napisala je naša sugrađanka.

Iz OiSŠ "Žarko Zrenjanin" objašnjavaju da je prilikom redovne kontrole ispravnosti vode, sanitarna inspekcija u uzorku pronašla zagađenje, te je odmah naložila školi da obustavi njenu upotrebu.

- Pitali su nas da li smo imali radove sa "Vodovodom" i zaista ih je bilo u ulici ispred škole, te su nam objasnili da je moguće da je zagađenje došlo odatle, odnosno prilikom izvođenja radova ili slučajno, prilikom uzorkovanja vode, jer u školi nismo imali nijedan slučaj obolevanja, ni među decom, ni među zaposlenima, zbog čega nam je bilo čudno da je voda zagađena - objašnjava Dragana Vučković, direktorka OiSŠ "Žarko Zrenjanin".

Kako dodaje, škola je potom pristupila dezinfekciji vodovodnih cevi, nakon čega je sanitarna inspekcija ponovo izašla na teren i uzorkovala vodu, a rezultati su pokazali da je ispravna i da može da se koristi za piće. 

- Šta je tačno bio razlog tog zagađenja, nismo uspeli da saznamo, ali najvažnije je da je problem rešen, da učenici imaju ispravnu pijaću vodu i da nismo imali nijednu prijavu stomačnih ili bilo kakvih tegoba među njima i zaposlenima u školi - poručila je Vučković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1274

Povezana zviždaljka

Povezane teme

OiSS Žarko Zrenjanin

dragana vučković

pijaća voda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.