Komentara: 39
Pregleda: 8161

Rešavanje problema Palića sa ili bez Pokrajinske i Republičke podrške

17.08.2013. u 15:26h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Već u septembru biće raspisan konkurs za izradu arhitektonsko-planskog rešenja izgradnje banje Palić, a prvi korak u tome će biti izgradnja akva-parka, odnosno kompleksa otvorenih bazena između Muškog štranda i hotela "Prezident", najavio je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.
Rešavanje problema Palića sa ili bez Pokrajinske i Republičke podrške

Banjsko-hotelski kompleks će se prostirati na devet hektara, kako je i predviđeno Master planom, usvojenim pre nekoliko godina, uz veliku podršku tadašnjeg ministra ekonomije Mlađena Dinkića, koji je obećavao, a u Master planu bilo i zacrtano, da ovaj važan turistički razvojni projekat finansiraju sva tri nivoa - grad, Pokrajina i Republika. Do sada, međutim, ništa nije urađeno, Palićko jezero je gotovo neupotrebljivo zbog zagađenosti njegove vode, a niko od nadležnih u državnim ministarstvima i više ne pominje Palić i nekadašnje ambiciozne planove za razvoj banjskog turizma.

Gradonačelnik Dulić kaže da će za izgradnju pre svega akva-parka grad izdvojiti sopstvena sredstva, ali da će se u daljim fazama izgradnje banjskog kompleksa dobiti i podrška Pokrajine. Očekuje se da u svemu tome učestvuje i Republika, bar u skladu sa Master planom, jer ideja je da Palić ponovo postane turistička destinacija po kojoj je poznata ne samo Vojvodina već i Srbija.

"Međutim, ukoliko nam niko ne pomogne u tome, krenućemo u izgradnju sami, i očekujemo da će se nakon toga pojaviti i investitori, budući da je Palićko jezero i dalje atraktivan turistički prostor na kojem strani i domaći investitori mogu naći svoju računicu", navodi Modest Dulić.

Početak izgradnje akva-parka inače planiran je za narednu godinu.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 39
Pregleda: 8161

Povezane vesti

Povezane teme

palić

jezero palić

izmuljavanje jezera Palić

palić akva park

aqua park palic

akvapark

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.