• Pregleda: 7364

Rešavanje problema Palića sa ili bez Pokrajinske i Republičke podrške

Već u septembru biće raspisan konkurs za izradu arhitektonsko-planskog rešenja izgradnje banje Palić, a prvi korak u tome će biti izgradnja akva-parka, odnosno kompleksa otvorenih bazena između Muškog štranda i hotela "Prezident", najavio je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.
Rešavanje problema Palića sa ili bez Pokrajinske i Republičke podrške

Banjsko-hotelski kompleks će se prostirati na devet hektara, kako je i predviđeno Master planom, usvojenim pre nekoliko godina, uz veliku podršku tadašnjeg ministra ekonomije Mlađena Dinkića, koji je obećavao, a u Master planu bilo i zacrtano, da ovaj važan turistički razvojni projekat finansiraju sva tri nivoa - grad, Pokrajina i Republika. Do sada, međutim, ništa nije urađeno, Palićko jezero je gotovo neupotrebljivo zbog zagađenosti njegove vode, a niko od nadležnih u državnim ministarstvima i više ne pominje Palić i nekadašnje ambiciozne planove za razvoj banjskog turizma.

Gradonačelnik Dulić kaže da će za izgradnju pre svega akva-parka grad izdvojiti sopstvena sredstva, ali da će se u daljim fazama izgradnje banjskog kompleksa dobiti i podrška Pokrajine. Očekuje se da u svemu tome učestvuje i Republika, bar u skladu sa Master planom, jer ideja je da Palić ponovo postane turistička destinacija po kojoj je poznata ne samo Vojvodina već i Srbija.

"Međutim, ukoliko nam niko ne pomogne u tome, krenućemo u izgradnju sami, i očekujemo da će se nakon toga pojaviti i investitori, budući da je Palićko jezero i dalje atraktivan turistički prostor na kojem strani i domaći investitori mogu naći svoju računicu", navodi Modest Dulić.

Početak izgradnje akva-parka inače planiran je za narednu godinu.

Izvor: Dnevnik "Danas" / Autor: Vesela Laloš

povezane teme

39
clouseau Odgovori
Zar nije to malo skucen prostor? Nemojte da nam unistite nase lepo setaliste...
nja Odgovori
"Međutim, ukoliko nam niko ne pomogne u tome, krenućemo u izgradnju sami, i očekujemo da će se nakon toga pojaviti i investitori, budući da je Palićko jezero i dalje atraktivan turistički prostor na kojem strani i domaći investitori mogu naći svoju računicu", navodi Modest Dulić.
Da li samo meni smeta ova rečenica, pogotovo njen sam početak-KRENUĆEMO SAMI!!!! Alo, bando, nemoj pokretati nešto za šta se nema para da se završi, mislim da Palić ne vapi da bude naselje GRADILIŠTA kakvo je postala Subotica!!!
Ukoliko dodje do toga, mislim da bi bilo vreme da se Subotica digne na noge i izađe na ulice...
Pametnjaković Odgovori
Taj Mlađani Dinkić nam je puno toga naobećavao, a malo čega dobrog smo mi obični građani osetili od tih njegovih obećanja.
1000 evra obećanih baš i nisam hteo da spominjem, ali eto nisam izdržao.
A ostalo, stvarno ne bih.
Šta to znači, kada jedan gradonačelnik izjavi da će, ako treba, u najgorem slučaju, GRAD izdvojiti sopstvena sredstva za izgradnju Aquaparka ????
Kao da su to njegova neka lična sopstvena sredstva koja će izdvajati, a ne naša zajednička sopstvena sredsva sa kojima on raspolaže kao Bog, i troši tako kako se njemu svidi ????
Ne pitajući većinu, da li se to većini sviđa ili ne, da li se sa time uopšte slažemo !!!
Znam ja da smo mi glasali za vodeće partije, oni su pobedili, i oni sada po nekom dogovoru biraju gradonačelnika iz svojih redova.
Ali, ovaj mladi, baš sa ponaša kao Bog, ili dobija takve partijske instrukcije i naredbe.
Bolje bi bilo kada biste ulagali i trošili SVOJE PRIVATNE pare tamo, a ne naše.
Jer da se ne za**bete ponovo, kao puno puta do sada , što je i naučno dokazano.
Sa ulaganjem svojih para biste sigurno triput razmislili šta ćete i gde graditi, da li je to pametno ili običan promašaj.
A nećete vi da priznate ni svoje predhodne greške i nastavljate sve više i više po starom.
Na kraju za koju godinu će tamo MOŽDA da stoji ruglo i neka skalamerija, izgražena na trošak nas budala i većine vaših glasača.
Stvarno bih voleo da sada nisam u pravu, ali brzo će se sve saznati.
Čitaćemo mi o ovome i u 2015. godini, kada se budu sabirali i vrednovali finansijski rezultati ovih planova.
ffilozoff Odgovori
To je mali prostor za akva park,rekao sam vec puno puta! Desno od Jahtinga ima prostora plus i sumica! Tamo nema hlada ni trunke...gde vi hocete,su hoteli od dobro poznatih privatnika Subotice-pa nek grade oni! A gde ste onda mislili banju? Ozivite vikend i omladinsko naselje(izdajte privatnicima),pa nek mladi prave decu!
zarjevaznokojekriv Odgovori
U ovo bajkovito pricanje ja ne sumnjam od danasanjih celnika da ozjavljuju...na 3.nivoa,,,malo mi smesni nivoi....DS,u ovoj varosi nece nikad vise pobediti,da se sta desi.......A veliki covek grada ,moze da lupa sta gos hoce....Suvise je Palic zapusten da bi se u njega trebalo investirati....Ovo sve sto se desava je kamuflaza i malo sminkanja do 21.avgusta...Posle sledi,nova apatija i zaborav svim 3.nivoiskih pricanja.....Iskreno,mislim i ne zasluzujemo bolje,nego sto imamo,imamo....ili,cak i nemamo..To je samo,necije
Mismo svi krivi za ovakvo stanje i nase naivno slepo verovanje svima odgovornima
Od ,,kulina bana,,pa do danas
Nisam bas pesimislta u dusi,ovo je samo realnost svakodnevnice kod nas
Bona fide Odgovori
Ovo sve je mlacenje prazne slame.
jevrej Odgovori
ajte molim vas... Sad ce doci napredjaci na vlast, dzabe laprdate zuti
ante Odgovori
ovi zuti hoce da nam i palic uniste kao i nas grad suboticu hoce da prisvoje sve sebi ovi braca dulicevi su bas gladni.
Iunis Odgovori
Ma kakav Dinkic...

Pravo pitanje je zasto naprednjacka Vlada nije dala ni dinara za Suboticu u prethodnih godinu dana?! Ni za Pozoriste, ni za Palic... A toliko su toga obecavali.
varoščanin Odgovori
O maketi akva-parka priča gradonačelnik? Nisam siguran da ni za to mogu da se obezbede pare.
nervozni Odgovori
Zavrsite prvo Pozorise, bazen u dudovoj sumi, parking u centru, zelenu fontanu, Dom JNA, Beogradjanku na korzou ....
Alo !!!!!!!!!!!!!1
mlađan Odgovori
niko nije pročitao master plan!!! U master planu NIJE predviđeno čišćenje jezera!!! a samo to se priča!
supermen Odgovori
gradice ga od nasih samodoprinosa a oni ce se bogatiti...
Anita Odgovori
Poruka za Ilijine nazadnjake- luzere - Mozete samo da pljujete ali na vlast u Subotici hvala bogu nikada necete doci jer jednostavno Vi ne razumete ovaj grad,a suboticani ne razumeju Vas,samo Vam ostaje da njacete i njacete u tome ste,moram priznati,odlicni,pozdrav za nase magarce
fifi Odgovori
A dolaze li naprednjaic u tu koaliciju? Trebalo bi.. grad bez opozicije.. zasto je meni sve ovo nekako vec i lakrdijaksi
Dosta je imati stranku i u vlasti si...
ROBIN Odgovori
Bravo tost e trebali ranije Z
ROBIN Odgovori
Bravo toje trebalo još ranije zašto naši gražani daostave novac uMoraHALMU
Član Odgovori
@Anita
poštovana!
Vaše izražavanje mnogo toga govori o Vama a i vašoj stranci. Pazite se samo kad "magarci" dođu na vlast, neće imati milosti prema onima koji krše zakon, a ni prema onima koji ih brane. Dosta je bilo narodu vaših laži i prodavanja magle, konačno ćemo vam videti leđa. Pozdrav svim ljudima dobre volje.
mali Odgovori
kada pazljivo procita covek izjava gradonacelnika je igra reci,on spominje izradu projekta crteza bla bla ,niko ovde nije spominjao gradjenje ,nego obezbedjivanje para za izradu projekta da se namaknu pare nekoj drustveno odgovornoj firmici za izradu odrzivo naprednih projekata..,pozdrav za suboticu grad sa najvise projekata za koje su uzete pare a nisu nikad realizovani.uskoro iznajmjuju hangar da smeste studije izvodljivosti svih fantomskih projekata...,
mali Odgovori
anitice ,zbunite zavesu spustio sam se !. da li je to sledeca izjava od drustveno odgovornih?,da se razumemo ja nisam ni plav ni zut ni crven ni zelen
lakumity103 Odgovori
Možda bi gradonačelnik usput mogao naručiti i jedan projekat kako Palić pretvoriti u parterno jezero. Ta "nova" ideja im se izgleda jako sviđa. Uključiš jezero leti ili kad ti treba, ako smeta ti ga isključiš. Novce si svakao već pokupio sa raznim projektima a konstantan prihod sleduje od akvaparka jer njega i ne gradite za građane jer ulaznice neće moći plaćati već za malobrojniju imućniju populaciju.
albatros Odgovori
Gospodo možete bacati koliko hoćete para za Palić,ali je sve to uzalud dok se ne prokopa kanal od Bezdana!Kada se to uradi,biće trajno rešen i problem Palića a i poljoprivrede u ovom delu Bačke,zato gospdo iz Subotičke vlast sedite sa svoim kolegama iz Sombora i rešite za uvek taj problem!
bednik Odgovori
netreba nam jos jedno ruglo od temelja na palicu zavrsite sro ste zapoceli u centru subotice u narednih 10 godina ...............bez punjenja kucnog budzeta naravno bice sasvim dovoljno restaurirati fontanu zavrsiti pozoriste
@Anita Odgovori
Slozio bih se sa tobom u vezi sa magarecim njakanjem Ilije i njegovih vernih nepismenih iritirajucih sluga, ali se ne bih slozio da sns nece uci u gradsku vlast...bez Ilije na celu stranke naravno...setimo se kako je Modest pre par dana 'pozivao i prizivao" sns u gradsku koaliciju...jos malo pa eto nove koalicije.
Pametnjaković Odgovori
@albatros
Ideja da se prokopa kanal od Bezdana do Palićkog Jezera je finansijski i tehnički neizvodljiva, jer se Palić nalazi na visoravni.
Nadmorska visina Dunava kod Bezdana je otprilike 20 metara niža nego nadmorska visina Palića.
Voda nažalost neće da teče uzbrdo, a takvu količinu vode pumpati pumpama je nemoguće.
Jako puno košta i neisplativo je za naše prilike.
Inače, postoji kanal iz Tise za osvežavanje palićke vode uz pomoć pumpi, ali je jako skupo to osvežavanje vode, a i suština trenutnog problema nečiste vode je drugog karaktera.
Problem je što se u jezero sada već ulivaju kanalizacione vode direktno, ne iz Subotice, već iz samog mesta Palić, a niko to nije regulisao onako kako to treba.
Nadmorska visina Dunava je čak i kod Budimpešte za nekoliko metara niža od nadmorske visine našeg jezera, pa zato kažem da ovu opciju sa kanalom iz Dunava moraš odmah otpisati.
No, to ne znači da sličnog rešenja nema, ali se time najverovatnije ne bave oni koji bi trebali o tome razmišljaju.
Sad da li zbog novca, političkih razloga ili nečeg sasvim trećeg, mi možemo samo da nagađamo.
dr.No Odgovori
bla...bla..pricam ti pricu.....
stormwatch Odgovori
@Clan

Ako vi dodjete na vlast u Subotici....znaci AKO sns dodje na vlast u Subotici :-). Da li cete se u tom slucaju osecati malo nedobrodoslo jer ste u Subotici uvek imali mizeran broj glasaca? Kako cete uci u kostac sa cinjenicom da vasa politika i grad Subotica nikada nisu, i nece ici zajedno? Ili je to jos jedna kombinacija nasilnog preuzimanja vlasti koju ste manifestovali i u drugim gradovima gde niste imali vecinu? I kad vec pricate o obecanjima i pretite silom, da li cete i sebe kazniti posto je od vasih obecanih 100 milijardi dolara stranih investicija u Srbiji, u poslednjih godinu dana uslo rekordno malo investicija u odnosu na poslednjih 12 godina - molim objasnjenja....jednostavna, cista, bez spina.
Anita Odgovori
@clan Jaooo kakva glupa prica i demagogija! Kad dodjemo na vlast,pa mi cemo ovo,mi cemo ono,samo da te obavestim dezurni njakacu pa VI ste na vlasti,imate Mup,Bia i sve ostalo,pa sto onda ne hapsite?Pitaj za pocetak tvog Iliju sta je radio sve u poreskoj? Ko vas sprecava? Ako imas neka saznanja odes u mup i podneses kriv prijave i eto.Samo je tu drugi problem,vecina tih stvari je najobicniji trac,kleveta i glupost i jako si tuzan zbog toga,sta je sa ukradenim listicima? Njakali ste pred skupstinom? Sta je sa svim Vasim optuzbama ? Uglavnom nista jer ste VI obicni kafanski luzeri- trac magarci naravno sa Ilijom na celu! Bilo bi stvarno dobro kada bi tu stranku preuzeo neko posten i normalan ali cisto sumljam
ante Odgovori
ova duliceva dinastija ce da okupira sve za sebe.zuti dosta kradje
Tomislav Odgovori
Trebalo bi svi da se molimo Bogu da slučajno grad ne krene sam, u izgradnju akva parka.Dobro ajde još jedan (mini)masterplan,još bi istrpeli nekako a novu opštinsku firmu JKP Akvapark ne, odakle para u gradu sa 30000 nezaposlenih?Kraduckajte ali nemojte krasti,rekao jedan aktuelni ministar.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.