• Pregleda: 3053

Repertoar Narodnog pozorišta za decembar

Narodno pozorište iz Subotice u decembru na Sceni Jadran će održati samo 11 predstava, od čega su pet Drame na mađarskom jeziku i šest Drame na srpskom jeziku. Tokom decembra biće izvedene i dve premijere, po jedna na srpskom i mađarskom jeziku, a biće i 3 gostovanja.
Repertoar Narodnog pozorišta za decembar

Decembarski repertoar otvara premijera Drame na srpskom jeziku - predstava "Galeb" (A.P. Čehov) koja je na programu 12. decembra, repriza je odmah naredno veče,  a po treći put biće izvedena 21. decembra.

Na sceni "Jadran" sledi pauza do 19. decembra kada će biti održana poslednja ovogodišnja premijera, ovaj put Drame na mađarskom jezikom, sa predstavom "Mindszenty", koja će imati reprizu takođe narodnog dana, ali i 26. decembra.

Predstava "Mister dolar" (Branislav Nušić) biće odigrana po 18. put, dok će "Glasine" (Nil Sajmon) za subotičku publiku biti izvedene po 47. put.

Predstava "Mister dolar" predstaviće se i zrenjaninskoj publici 15. decembra, dok će u Budimpešti biti izvedena predstava "Vörös" (9. i 10.), a zatim i poslednje ovogodišnje gostovanje sa predstavom Drame na mađarskom "Van valami bejelentenivalója?" u Zrenjaninu.

Cene ulaznica i radno vreme blagajne

Ulaznice za premijeru koštaju 550, dok su za ostala izvođenja 350 dinara. Blagajna pozorišta radi svaki dan od 10 do 13 časova i od 18 časova pa sve do početak predstave. Informacije i rezervacije na broj telefona 024/557-436.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.