Komentara: 12
Pregleda: 6675

Remi vredan tri boda! Spartak sa dva igrača manje izborio bod

20.02.2016. u 17:17h > 21.02.2016. u 09:22h
Izvor: Subotica.com
Na stadionu Karađorđe danas je odigran meč 23. kola Superlige u kojem su Vojvodina i Spartak podelili bodove (1:1). Spartak je veći deo drugog dela igrao sa dva igrača manje, međutim dobro i organizovano su se branili, a mora se priznati i da je sreća u nekim momentima bila saveznik ekipe sa severa Bačke.
Remi vredan tri boda! Spartak sa dva igrača manje izborio bod

Prvih dvadesetak minuta proteklo je u ispitivanju snaga, nije bilo povoljnijih prilika i izostala su očekivana uzbuđenja. Spartak je poveo u 27' minutu meča preko Šljivića koji se odlično snašao pored Vojvodininog defanzivca, preoteo mu loptu na samom vrhu šesnaesterca domaćih i efektnom parabolom doveo svoj tim u prednost.

U drugom delu sasvim očekivano Vojvodina je snažno napala, Spartak se preorjentisao na defanzivnu taktiku,  što su domaći obilato koristili. U prvih petnaesetak minuta ofanziva Vojvodine donela je nekoliko izglednih prilika, ali Spartak je odolevao i čuvao stečenu prednost.

Prva komplikacija za izabranike Andreja Černišova desila se u 55' minutu kada je Milošević zaradio drugi žuti karton i tako je Spartak nastavio sa igračem manje. Deset minuta kasnije još veći problemi za plavo-bele, skrivljeni penal i direktan crveni karton za Farkaša. Na 25 minuta do kraja Spartak igra sa dva igrača manje, Vojvodina je osetila svoju šansu i napadi se nastavljaju. Od 70' do 80' minuta totalno je umrtvljena igra, puno prekršaja i tek sporadične povezane akcije, pretežno na polovini Spartaka.  Poslednjih 10 minuta bili su posvećeni dominaciji Vojvodine, Spartak se grčevito branio sa osam igrača u polju i pored produžetka od 3 minuta uspeo da sačuva svoj gol i bez sumnje zasluži bod iz ovog meča čime subotička ekipa, uzimajući u obzir sve okolnosti, mora da bude prezadovoljna

Vojvodina - Spartak 1:1 (0:1)
Meleg 66' - Šljivić 28'

Spartak je na stadionu Karađorđe imao podršku osamdesetak navijača koji su bili smešteni u boksu za gostujuće navijače na istočnoj tribini.

Remi vredan tri boda! Spartak sa dva igrača manje izborio bod

Remi vredan tri boda! Spartak sa dva igrača manje izborio bod

Remi vredan tri boda! Spartak sa dva igrača manje izborio bod

Zamalo sevale pesnice, završilo se na uvredama

Utakmica je imala i svojevrsni produžetak u kojem su glavnu reč vodili treneri ove dve ekipe, Lalatović i Černišov. Kako se moglo videti na samom stadionu verbalna prepirka umalo nije dovela do fizičkog sukoba i nemilih scena kakve niko neželi da gleda.

Remi vredan tri boda! Spartak sa dva igrača manje izborio bod

Naime, po završetku meča trener domaćih Nenad Lalatović požalio se sudijama na određenih "samo 3 minuta" produžetka iako je on smatrao da je trebalo da se odredi makar 5 zbog svih prekida, a tu se po rečima Lalatovića našao i trener Spartaka Andrej Černišov sa kojim je ušao prvo u verbalnu raspravu, pa onda umalo i da se desi fizički incident.

- "Prišao sam sudiji da se požalim da je suviše skraćen meč a onda se pojavio gostujući trener i gadno me uvredio, ružno opsovao bez ikakvog povoda. Radio sam i živeo u Rusiji, znam ruski i sve sam razumeo, a na uvredu sam odgovorio uvredom, što je i on dobro razumeo." - izjavio je Lalatović

Remi vredan tri boda! Spartak sa dva igrača manje izborio bod

Dvojicu su na terenu morali da razdvajaju njihovi saradnici, a scene nisu bile nimalo prijatne. Ipak na kraju je održana konferencija za novinare na kojoj su treneri pružili ruke i na neki način prešli preko ovoga.

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Vojvodina - Spartak (stadion "Karađorđe", Novi Sad) Fudbal: Vojvodina - Spartak (stadion "Karađorđe", Novi Sad) Fudbal: Vojvodina - Spartak (stadion "Karađorđe", Novi Sad) Fudbal: Vojvodina - Spartak (stadion "Karađorđe", Novi Sad) Fudbal: Vojvodina - Spartak (stadion "Karađorđe", Novi Sad) Fudbal: Vojvodina - Spartak (stadion "Karađorđe", Novi Sad) Fudbal: Vojvodina - Spartak (stadion "Karađorđe", Novi Sad) Fudbal: Vojvodina - Spartak (stadion "Karađorđe", Novi Sad)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 6675
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.