Komentara: 1
Pregleda: 2310

Rekreativna šetnja Subotičkom peščarom u nedelju

15.11.2017. u 15:24h
Izvor: Subotica.com
Planinarski klub "Spartak" organizuje još jednu sportsko-rekreativnu akciju pešačenja kroz Subotičku peščaru, pod nazivom "Jesen u Subotičkoj peščari", a održava se u nedelju i svi su pozvani.
Rekreativna šetnja Subotičkom peščarom u nedelju

Kako se navodi u pozivu subotičkih planinara, okupljanje učesnika je u nedelju, 19. novembra, na okretnici Kelebija (državna granica) do 8 časova. Iz organizacije preporučuju dolazak na polazno mesto prigradskim autobusom, linijom 22, koja sa glavne autobuske stanice u Subotici polazi u 7 časova i 30 minuta (autobus staje na pojedinim stajalištima u gradu, kao što su "Patrija", "Lifka"...). 

Nakon pozdravne reči vodiča (Zoran Vukmanov), kreće se na pešačenje trasom markirane pešačke staze kroz Subotičku peščaru, odnosno rutom Kelebija, državna granica – Krivoblatska šuma – jezero Majdan – Daščanska šuma – Makova sedmica – Radanovačka šuma – jezero Tresetište – Hajdukovačka šuma – Majkin salaš – Palić, centar.

Dužina cele staze je oko 32 km, a završetak pešačenja predviđen je oko 16 časova, kada će uslediti povratak sa Palića gradskom linijom 6, koja saobraća na svakih pola sata. Iz Planinarskog kluba "Spartak" napominju da ko ne može ili ne želi da pešači celu trasu, može da se isključi na nekoliko mesta i vrati se u grad.

Što se tiče učešća, poziv je otvoren za sve zainteresovane sugrađane, bez obzira na to da li su članovi Planinarskog kluba, uz napomenu da pažljivo procene svoje mogućnosti. Kao i ranije, učesnicima se preporučuje da sa sobom ponesu dovoljnu količinu hrane i vode (1-2 litre), jer na većem delu staze nema mogućnosti da se kupi ili dopuni, kao i da odeću i obuću prilagode vremenskim uslovima.

Više detalja o jesenjoj akciji pešačenja možete pronaći na sajtu pesackastaza.info

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2310
Povezane teme

rekreacija

planinarski klub spartak

subotička peščara

pešačenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.