Komentara: 3
Pregleda: 4170

Rekordna potrošnja električne energije

11.07.2012. u 16:20h
Izvor: RTV Yueco
Rekordna potrošnja električne energije

Klima uređaji, frižideri, zamrzivači, pumpe za vodu i bojleri samo su neki od aparata koji se prethodnih dana koriste maksimalno, što je dovelo do pojačane potrošnje električne energije.

Prve nedelje ovog meseca zabeležena je rekordna potrošnja struje u letnjem periodu, u poslednjih 5 godina. Ipak, ovako povećana potrošnja je svega nekih 60 odsto od zimske potrošnje, tako da Elektrovojvodina nema većih problema sa sabdevanjem grada ovom energijom.

Bilo da ste u firmi, ili kod kuće, toplotni talas koji traje već nedeljama, sve nas je naterao da rashlađujemo sve što se oko nas može rashladiti. Od napitaka koji se hlade u frižiderima, do rashlađivanja prostorija putem klima uređaja. Jelena Ivović radi na Otvorenom univerzitetu u Arhus centru i kaže da rad bez klima uređaja nije moguć, jer su temperature nepodnošljive. Ipak, klimu ne koristi tokom čitavog dana, nego samo s vremena na vreme i to na prihvatljivih 27 stepeni.

Nisu samo klima uređaji krivci za povećanje potrošnje električne energije. Tu su i  frižideri i zamrzivači koji su uključeni na maksimum, takođe i pupme koje crpe vodu, najviše u večernjim satima, zatim bojleri koji zagrevaju vodu, kao i mnogi drugi aparati, koji su doprineli rekordnoj potrošnji struje tokom leta, u poslednjih 5 godina.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4170
Povezane teme

elektrovojvodina subotica

potrošnja struje

elektrodistribucija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.