Komentara: 46
Pregleda: 17890
Foto

Rekonstrukcija Zagrebačke ulice u rekordnom roku

30.03.2017. u 15:50h
Izvor: Subotica.com
Za samo tri dana obnovljena je Zagrebačka ulica - 330 metara kolovoza od raskrsnice sa Beogradskim putem do raskrsnice sa Somborskim putem. Vrednost radova je šest miliona dinara obezbeđenih iz republičkog budžeta.
Rekonstrukcija Zagrebačke ulice u rekordnom roku

Pored asfalta, u ovoj ulici su izvedeni radovi na vodovodnoj mreži, a postavljena je i nova vertikalna signalizacija.

- Rehabilitacija kolovoza Zagrebačke ulice, kao delu državnog puta drugog B reda, izvršena je u sklopu zajedničke akcije sa Putevima Srbije. Skinut je postojeći habajući sloj i stavljen novi debljine 6cm, sa polimerbitumenom, novom tehnologijom koja garantuje veću trajnost - objašnjava Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje. - Takođe, zamenjene su i slivničke rešetke i slivničke veze. Ovde možemo da vidimo dobru koordinaciju između lokalnih javnih preduzeća, a pohvalio bih i kompaniju „Vojput“, koja je u rekordno kratkom roku izvela radove.

Rekonstrukcija Zagrebačke ulice u rekordnom roku

Obnovu ulice iskoristilo je JKP „ Vodovod i kanalizacija“, kako bi zamenilo dva vodovodna čvora, odnosno šahta na magistralnom vodovodu.

- Na jednoj cevi bio je skriveni gubitak i iskoristili smo priliku da to zamenimo i nadamo se u narednih 20 godina ovaj čvor nećemo dirati i da ćemo moći da, bez zastoja, obezbedimo vodu u okolini – dodaje Čaba Šanta iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Izvođenje radova povereno je kompaniji „Vojput“, koja ih je prema rečima Vukoslava Vukoslavovića, uz dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, javnim preduzećima i saobraćajnom policijom, realizovala za vrlo kratko vreme.

Izvor: Subotica.com
Rekonstrukcija Zagrebačke ulice Rekonstrukcija Zagrebačke ulice Rekonstrukcija Zagrebačke ulice Rekonstrukcija Zagrebačke ulice Rekonstrukcija Zagrebačke ulice Rekonstrukcija Zagrebačke ulice Rekonstrukcija Zagrebačke ulice Rekonstrukcija Zagrebačke ulice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 46
Pregleda: 17890
Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

asfaltiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.