Komentara: 62
Pregleda: 6893
Foto

Pokrajinski premijer obišao radove na rekonstrukciji Velike terase i najavio nove investicije na Paliću

07.09.2017. u 16:35h
Izvor: Subotica.com
Velika terasa na Paliću, čuveno secesijsko zdanje iz 1911. godine uskoro će biti klimatizovana, a dobiće i dodatne sanitarne čvorove i novi pristup velikoj kongresnoj dvorani. Iz pokrajinskog budžeta, putem Uprave za kapitalna ulaganja za ove radove, ka i za uređenje Veliko parka namenjeno je 77.7 miliona dinara.
Pokrajinski premijer obišao radove na rekonstrukciji Velike terase i najavio nove investicije na Paliću

Prilikom obilaska radova na Velikoj terasi predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da je Palić jedna od četiri glavne destinacije u Vojvodini gde će Pokrajinska vlada realizovati projekte koji doprinose povećanju njihove turističke atraktivnosti.

- Ovo je zajednički projekat Grada Subotice i Pokrajinske Vlade, a istovremeno sa rekonstrukcijom Velike terase počeli su i radovi na obnosi pešačkih staza i rasvete na prostoru Velikog parka. To je posao koji više ne sme da stane, ima još dosta radova na ovom objektu koji će značiti za turističku ponudu Palića, Subotice i cele Vojvodine – najavio je Igor Mirović. - Od proleća ćemo nastaviti radove kako bi potpuno završili ovaj objekat, za kodinu ili dve završili rekonstrukciju celog kompleksa i konačno započeli sa realizacijom implemenata Master plana za razvoj Palića koji podrazumeva intenzivnija ulaganja u komunalnu infrastrukturu i izgradnju objekata.

Pokrajinski premijer obišao radove na rekonstrukciji Velike terase i najavio nove investicije na Paliću

Mirović je istakao da je turizam rastuća grana privrede i da je primetan porast broja turista iz celog sveta.

- Imamo turista iz Kine, Irana, Izraela, susednih zemalja i to su ogromne šanse za turističku privredu. Vojvodina ima mnogo takvih tačaka – Palić, Sremski Karlovci, Gornje Podunavlje, Fruška Gora, Novi Sad... - naglasio je Mirović. - Moramo mnogo više da radimo da privučemo investitore na Palić, da grade objekte sa četiri ili pet zvezdica, ali do tog cilja ćemo lakše doći kada budemo kompletno infrastrukturno razradili celu mapu Palića do najsitnijih detalja.

Pokrajinski premijer obišao radove na rekonstrukciji Velike terase i najavio nove investicije na Paliću

Gradonačelnik Bogdan Laban je još jednom podsetio da je razvoj Palića kao turističke destinacije jedan od prioriteta aktuelne gradske vlasti. Uz rekonstrukciju postojećih objekata i parkova, u budućnosti se očekuju i ulaganja u nove sadržaje, koja bi pored privlačenja novih turista, dodatno ohrabrile investitore da ulažu u Palić.

- Velika terasa i park su veoma bitni za Palić, tu je centar svih dešavanja i zahvaljujući Pokrajinskoj vladi i njenim ulaganjima, mi sada radimo na njihovoj obnovi. Nastavićemo sa ulaganjem, sa opremanjem komunalne i putne infrastrukture ali takođe i sa novim sadržajima kako bi privukli investitore – najavio je gradonačelnik Laban. - U toku su pripreme za sledeću godinu, i siguran sam da ćemo uz pomoć Republičke i Pokrajinske vlade imati čime da se pohvalimo u narednoj turističkoj sezoni. Subotica je grad koji se nalazi na Koridoru 10, 200 kilometara od Budimpešte i 180 kilometara od Beograda, je veoma privlačna za domaće i strane turiste. Svakog vikenda tri do četiri hiljade ljudi iz cele Srbije odlazi u banje u Mađarsku i treba da poradimo na tome da oni ostanu ovde na Paliću.

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na rekonstrukciji Velike terase Obilazak radova na rekonstrukciji Velike terase Obilazak radova na rekonstrukciji Velike terase Obilazak radova na rekonstrukciji Velike terase Obilazak radova na rekonstrukciji Velike terase Obilazak radova na rekonstrukciji Velike terase Obilazak radova na rekonstrukciji Velike terase Obilazak radova na rekonstrukciji Velike terase
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 62
Pregleda: 6893

Povezana vest

Povezane teme

velika terasa palić

Park Palić

nebojša daraboš

bogdan laban

kongresni centar velika terasa

igor mirović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.