Komentara: 75
Pregleda: 12349
Foto

Pokrajinski premijer položio kamen temeljac za izgradnju fabrike "Kaminada"

07.09.2017. u 14:06h > 16:11
Izvor: Subotica.com
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, zajedno sa vlasnikom italijanske kompanije „Kaminada“, Aldom Kaminadom, položio je danas, u industrijskoj zoni Mali Bajmok, kamen temeljac za izgradnju nove fabrike i potom obišao „Veliku terasu“ na Palićkom jezeru, gde započinju radovi na rekonstrukciji ovog objekta, značajnog za razvoj turizma celog kraja.
Pokrajinski premijer položio kamen temeljac za izgradnju fabrike "Kaminada"

Slobodna zona u Malom Bajmoku dobiće još jednog stanara – italijansku fabriku „Kaminada“, koja će se baviti proizvodnjom plastičnih komponenti. Kamen temeljac za novu halu površine od tri hiljade kvadrata u koju će biti uloženo oko tri miliona evra danas su položili Igor Mirović, predsednik Pokrajinske Vlade, Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice i vlasnik kompanije Aldo Kaminada.

U novoj fabrici, u prvoj fazi investicije, biće zaposleno 25 ljudi, a kako je najavljeno, taj broj će vremenom doći do 70, a investicija će dostići vrednost od pet miliona evra.

Pokrajinski premijer položio kamen temeljac za izgradnju fabrike "Kaminada"

Pokrajinski premijer Igor Mirović  podsetio da je pre šest meseci formirana i Razvojna agencija Vojvodine i da će uskoro biti prvi javi konkurs za dodelu podsticajnih sredstava.

- Očekujemo da i domaće i strane kompanije koje posluju u našoj zemlji dobiju dodatni impuls za razvoj preduzetništva. Ideja je da po jednom ubrzanom ritmu smanjujemo broj nezaposlenih. Takođe, ideja je da se povećaju zarade u javnom sektoru, što najavljuje Vlada na nacionalnom nivou, a što brže budemo išli na povećanje broja kompanija koje investiraju, sam odnos ponude i tražnje će dovesti do toga da će se kroz tražnju za većim brojem zaposlenih povećavati i cena njihovog rada – istakao je Mirović. - I već sada od vlasnika mnogih kompanija, u Subotici posebno, čujem da je sve teže doći do radnika koji su ranije bili plaćeni sa 30-35.000 dinara, kao i da to praktično u Subotici nije moguće. To je konačni cilj - ne samo povećavanje broja zaposlenih već i rast zarada u privatnom sektoru, koji će uvek biti veći nego što je rast zarada u javnom sektoru. To će uticati na ukupno ozdravljenje ekonomije. Posao koji je Vlada na nacionalnom nivou uspešno provodila minulih godina, sada polako daje rezultate i oni su vidljivi u tkivu naše ekonomije, posebno u Vojvodini.

Po rečima gradonačelnika Bogdana Labana pregovori sa italijanskim investitorom počeli su pre godinu i zahvaljujući ppmoći Pokrajinske Vlade i vicekonzula Italije, i dobroj saradnji svih instanci oni su za kratko vreme pretočeni u konekretno delo.

Pokrajinski premijer položio kamen temeljac za izgradnju fabrike "Kaminada"

- Pre šest meseci smo potpisali ugovor, licitacija je bila javna i “Kaminada” je dobila zemljište. Razgovarali smo i broju zaposlenih, predviđeno je da u prvoj fazi bude 25, a tokom naredne godine i preko stotinu – najavio je gradonačelnik Laban. - predstoji nam da proširimo Privrednu zonu jer smo sada već popunili kapacitete, a takođe, uz pomoć republičke Vlade još ovog meseca završićemo Carinski terminal i to će biti jedna moderna industrijska zona, „grad u malom“, koji ćemo obogaćivati i drugim sadržajima u skladu sa potrebama investitora.

Pogon „Kaminade“ je prva međunarodna fabrika krovne grupe „Tim plastik“, koja se gradi van Italije.

- Zahvaljujući svim institucijama srpske super-sposobne države, za svega šest meseci od kupovine zemljišta počinje izgradnja ovog pogona visoke tehnologije za termoplastičnu izradu kalupa putem injekcijskog ubrizgavanja – naglasio je investitor Aldo Kaminada.

Pokrajinski premijer položio kamen temeljac za izgradnju fabrike "Kaminada"

Nakon boravka u industrijskoj zoni "Mali Bajmok", Mirović je obišao radove na rekonstrukciji Velike terase na Paliću, o čemu možete da pročitate u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com
Polaganje kamen temeljca za izgradnju fabrike "Caminada" Polaganje kamen temeljca za izgradnju fabrike "Caminada" Polaganje kamen temeljca za izgradnju fabrike "Caminada" Polaganje kamen temeljca za izgradnju fabrike "Caminada" Polaganje kamen temeljca za izgradnju fabrike "Caminada" Polaganje kamen temeljca za izgradnju fabrike "Caminada" Polaganje kamen temeljca za izgradnju fabrike "Caminada" Polaganje kamen temeljca za izgradnju fabrike "Caminada"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 75
Pregleda: 12349

Povezane vesti

Povezane teme

privredna zona mali bajmok

bogdan laban

igor mirović

Caminada

fabrika za termoplastičnu izradu kalupa caminada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.