Komentara: 47
Pregleda: 12351

Rekonstrukcija dve pijace i izmeštanje Kvantaša, noseći projekti "Subotičkih pijaca" u ovoj godini

12.02.2019. u 11:06h
Izvor: Subotica.com
Ulaganje u infrastrukturu, poboljšanje uslova poslovanja i pružanje svežih domaćih namirnica, rešenje je koje JKP "Subotičke pijace" vidi u borbi protiv nelojalne konkurencije, zbog čega se u narednom periodu planira izrada projekata za rekonstrukciju Tesline i Mlečne pijace, dok bi Kvantaš trebalo da dobije novu lokaciju.
Rekonstrukcija dve pijace i izmeštanje Kvantaša, noseći projekti "Subotičkih pijaca" u ovoj godini

Prioritet JKP "Subotičke pijace" za tekuću godinu biće Teslina pijaca, druga po veličini u njihovoj nadležnosti, koja je uspešno legalizovana 10. januara. Prema rečima direktora Dejana Ljubisavljevića, prepoznato je da se zakupci na ovoj pijaci suočavaju s brojnim problemina, zbog čega je preduzeće sprovelo anketu, a na osnovu dobijenih rezulata pristupilo izradi idejnog rešenja kojim će se pijaca osvežiti i pružiti bolje uslove, kako zakupcima, tako i sugrađanima koji na njoj svakodnevno pazare.

- Primetno je da pijaca nije dobro osvetljena, da ne postoje uslovi kojim bi se ljudi zaštitili od promaje, vrućine i hladnoće, a jedan od bitnijih elemenata je i parking, koji bi našim prodavcima i kupcima omogućio da lakše pristupe pijaci. Takođe, imamo i zahtev od strane zakupaca koji posluju u našim poslovnim prostorima, da se lokali postave uz Partizansku ulicu tako da budu otvoreni sa obe strane, čime bi se radno vreme pijace produžilo, a sugrađanima omogućilo da se i nakon posla opskrbe svežim namirnicama. Sve to biće obuhvaćeno idejnim rešenjem i vrlo brzo ćemo imati spreman projekat, nakon čega ćemo konkurisati za sredstva - kaže Ljubisavljević.

Rekonstrukcija dve pijace i izmeštanje Kvantaša, noseći projekti "Subotičkih pijaca" u ovoj godini

Nešto obimniji radovi čekaju i Mlečnu pijacu, koja bi trebalo da se rekonstruiše po uzoru na gradsku pijacu u Budimpešti, tako da dobije uređene poslovne prostore, saobraćajnice, parking mesta, vodovod i kanalizaciju, a zbog atraktivne lokacije, i turistički potencijal. Da bi do toga došlo, najpre je potrebno da se zemljište na kojem se nalazi privede nameni, što će, kako objašnjava direktor, biti urađeno u dogovoru sa Gradskom upravom. U međuvremenu, pri kraju su radovi na postavljanju vetrozaštitne ograde u jednom delu pijace, kao privremeno rešenje protiv promaje u zimskim i olujnih vetrova u letnjim mesecima.

- Dobili smo povratnu informaciju od zakupaca da ih je ograda obradovala, što je dobar pokazatelj da smo ispravno pustupili i trudićemo se da im obezbedimo još bolje uslove, jer raditi na pijaci nije lako. Moramo biti svesni da tu radi oko 800 zakupaca, što znači 800 porodica i naših sugrađana koji nam svakoga dana omogućavaju da dobijemo kvalitetne i domaće proizvode - ističe naš sagovornik.

Rekonstrukcija dve pijace i izmeštanje Kvantaša, noseći projekti "Subotičkih pijaca" u ovoj godini

Osim rekonstrukcije Tesline i Mlečne, Kvantaška pijaca uskoro bi mogla da dobije novu lokaciju, budući da preduzeće razmatra mogućnost njenog izmeštanja iz ulice Mirka Bogovića na prostor Druge kasarne.

- Zajedno sa Gradskom upravom smo analizirali i zaključili da Kvantaška pijaca ne može da ostane u centru grada, gde ne postoji pristup za velike kamione i adektavni uslovi za obavljanje delatnosti. Predlog je bio da se pijaca izmesti u Industijsku zonu u Malom Bajmoku ili, što je bolje rešenje, na prostor Druge kasarne, jer oko 70 odsto naših zakupaca dolazi iz pravca Hajdukova i Palića. Time bismo im znatno skratili vreme i petlju dolaska u grad, dobili bismo kvalitetnu uslugu na prostoru koji je već infrastrukturno opremljen, dok bi Grad na raspolaganju imao parcelu u centru grada koja bi mogla da se iskoristi za druge potrebe građana - zaključuje Ljubisavljević.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 47
Pregleda: 12351
Povezane teme

mlečna pijaca

subotičke pijace

jkp subotičke pijace

kvantaška pijaca

dejan ljubisavljević

teslina pijaca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.