Komentara: 1
Pregleda: 2199

Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Subotici

03.05.2012. u 17:21h
Izvor: RTV Yueco
Predsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Mirko Cvetković i ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić potpisali su sa predstavnicima 18 lokalnih samouprava trilateralne ugovore u vezi sa Programom "Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Srbiji – faza IV". U ime grada ugovor je potpisao zamenik gradonačelnika Pero Horvacki i direktor JP “Subotička toplana”, Pero Rikić. Potpisivanjem ugovora je Republika prenela na Toplanu iz programa 6,8 milion evra namenjenih rehabilitaciji i modernizaciji toplane.
Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Subotici

Radi se o četvrtoj fazi rehabilitacije sistema daljinskog grejanja u Srbiji za koji je Nemačka razvojna banka (KfW), obezbedili subvencionisani kredit od 6,8 miliona evra i donaciju od 482.000 evra za konsultantske i ekspertske usluge koju je obezbedila Vlada Nemačke. Poboljšanim sistemom daljinskog grejanja u Toplani će biti unapređeni tehnički kapaciteti, smanjenja emisija štetnih gasova i biće efikasnije korišćenje energije.Nakon investicija u obnavljanje i modernizaciju toplana građani osetiti razliku i efekte unapređenja kvaliteta snabdevanja.

Kroz program će se obnoviti preostalih 15 kilometara magistralnog toplovoda, 40 toplotnih podstanica i ugraditi 100 kućnih podstanica. Do sada je kroz razne programe rekonstrukcije toplovodne mreže i podstanica uloženo 15 miliona evra i to su uglavnom bile donacije, a Toplana je uložila i nešto svojih sredstava.

Pripremna faza programa započeta je krajem januara ove godine i njen završetak planiran je za početak jeseni, a već u proleće naredne godine toplanama će biti isporučene prve količine potrebne opreme. U Subotičkoj Toplani objašnjavaju da će do 2015.godine da realizuju program. Subotica će biti grad koji je najviše uradio na poboljšanju daljinskog grejanja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2199
Povezane teme

grejanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.