Komentara: 13
Pregleda: 3606

Registar Socijalne karte ima za cilj pravičniju raspodelu socijalnih davanja

21.01.2021. u 16:16h
Izvor: Subotica.com
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o socijalnoj karti, koji ima za cilj bolju i pošteniju raspodelu socijalnih davanja.
Registar Socijalne karte ima za cilj pravičniju raspodelu socijalnih davanja

Kako se navodi, donošenje ovog zakona, na koji se čeka godinama, jedan je od prioriteta Vlade Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Cilj uspostavljanja registra Socijalne karte je postojanje jedinstvene i centralizovane evidencije u elektronskom obliku, koja sadrži tačne i ažurne podatke o socijalno-ekonomskom statusu pojedinaca i sa njim povezanih lica i koja omogućava korisnicima podataka da obavljaju poslove obrade podataka radi utvrđivanja činjenica neohpodnih za ostvarivanje prava i usluga iz oblasti socijalne zaštite.

- Uvođenjem ovog sistema biće omogućeno da građani koji su u najtežem ekonomskom položaju budu vidljiviji u sistemu, kako bi blagovremeno i efektivno ostvarili prava na potrebnu podršku - objašnjavaju iz Vlade Srbije uz očekivanje da će se za istu količinu novca obezbediti mnogo bolje targetirana socijalna pomoć.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 3606
Povezane teme

zakon o socijalnoj zaštiti

socijalno ugroženi građani

pomoć za socijalno ugrožene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.