Komentara: 42
Pregleda: 9221

Reakcija FK "Bačka 1901" na tvrdnje Pokreta za građansku Suboticu

20.09.2017. u 14:42h
Izvor: Subotica.com
Saopštenje Fudbalskog kluba "Bačka 1901", potpisano od njegovog predsednika Spasoja Vujovića, prenosimo u celosti. Reakcija je odgovor na tvrdnje Pokreta za građansku Suboticu koje smo preneli kroz izveštaj sa prošlonedeljene konferencije. Više detalja u povezanoj vesti.
Reakcija FK "Bačka 1901" na tvrdnje Pokreta za građansku Suboticu

Povodom tvrdnji koje su na konferenciji za medije Mađarskog pokreta, Pokreta za građansku Suboticu i Pokreta slobodnih građana izneli na račun FK Bačka 1901, a koje na najgrublji način narušavaju ugled kluba, iznenađeni smo što se na dnevnom redu konferencije kao tema uopšte našao naš klub.

Po tvrdnjama članova Pokreta za građansku Suboticu, nakon jedne nemile scene u kojoj je došlo i do fizičkog nasilja iz kluba se samoinicijativno ispisalo 19 fudbalera. - Imamo saznanja da tamo skoro godinu dana rukovodstva smenjuju, čas jedni imaju pečat čas drugi i ta situacija je bila potpuno nedefinisana. Izgleda da je sada jedna grupa dobila političku podršku SNS-a da preuzmu FK "Bačka 1901", a šta stoji iza toga pokušaćemo u dogledno vreme da saznamo. - kaže Miroslav Milojević

Na ovu priču nadovezao se i Jene Maglai, takođe iz Pokreta za građansku Suboticu, rekavši da imaju saznanja da je predsednik tog kluba udario jednog igrača, nakon čega se ispisalo 19 fudbalera tog kluba.

Više nego očigledno da su pojedini političari želeli da iskoriste klub zarad ličnih interesa, a kada to nisu uspeli, namera im je bila da klub destabilizuju. Pitamo se zašto se niko od njih nije obratio organima kluba ? Zašto niko nije zatražio bilo kakvu informaciju od aktera navodnog nemilog događaja koji pominju? Skupštinu FK Bačka čini 21 član, a ni njima niti disciplinskoj komisiji do danas se tim povodom niko nije obratio. Zato je iznositi paušalna saznanja po principu rekla-kazala, u najmanju ruku neozbiljno i veoma neodgovomo. Usput, desio se i neuspeli pokušaj pojedinaca koji pripadaju pokretu za građansku Suboticu da naprave puč, u čemu su bili osujećeni jer nemaju podršku unutar kluba. Gospoda Robert Šebek i Đorđe Čović su čitavih godinu dana bili u upravnom odbom kluba, a Čović je jedno vreme bio i predsednik. U tom periodu napravljeni su i najveći dugovi u Bačkoj 1901. Pitamo se, da li je ovo njihovo klevetanje kluba samo priprema alibija za događaje tokom godinu dana njihovog mandata u fk Bačka 1901. Gospodin Maglai je morao imati prave informacije od svojih ljudi, pre nego što se odlučio da kleveta najstariji fudbalski klub sa prostora Balkana,a i šire.

Želimo da naglasimo da su motivi i interesi rukovođenja Bačkom isključivo sportske prirode. Ne interesuje nas ni nacionalna niti stranačka pripadnost, već samo želja da svako od nas svojim doprinosom pomogne uspehu Bačke. Ne želimo, takođe, da nam bilo ko imputira sopstvene političke stavove.

Poslednjih dana klub je pretrpeo mnogo štete upravo zbog uplitanja isključivo politički motivisanih pojedinaca, kojima očigledno nije mesto u sportu. Zato apelujemo na sve političke stranke da iz svoje dnevnopolitičke retorike (posebno s namerom da skupe jeftine političke poene) izbace sport i sportiste, jer su oni u ovom društvu uvek bili svetla tačka i naša velika radost.

// kraj saopštenja

Reakcija FK "Bačka 1901" na tvrdnje Pokreta za građansku Suboticu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 42
Pregleda: 9221

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub bačka 1901

spasoje vujović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.