Komentara: 1
Pregleda: 1234
Foto

"Raznobojna muzika" na fotografijama Damira Vujkovića

30.09.2020. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Oko 20 fotografija koje je okom objektiva zabeležio subotički fotograf Damir Vujković, prateći kulturni program koji se odvijao u Mađarskom kulturnom centru na Paliću, pričaju priču o muzici, njihovim izvođačima i onima koji u njoj najviše uživaju - publici.
"Raznobojna muzika" na fotografijama Damira Vujkovića

Fotogafije koje su sinoć izložene tamo gde su i nastale, svedoče o muzičkom programu koji se odvijao na Paliću u okviru projekta "Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja", a kako je i sam autor rekao, bilo je izuzetno teško odabrati one koje će preneti priču publici.

- Ovo je mali deo fotografija koje su nastale u Mađarskom kulturnom centru za vreme projekta i bilo je teško odabrati one prave, jer ih ima zaista puno i mnogo toga lepog se dešavalo ovde - rekao je Damir Vujković, zahvalivši se organizatorima što su mu omogućili da svoja dela izloži u ovom prostoru.

Izložbu je otvorio profesor fotografije Atila Kovač, koji je uz Vujkovića bio od njegovih ranih početaka, te je ovom prilikom podelio i jednu anegdotu sa njegovog prvog radnog zadatka.

- Damira sam upoznao početkom 90-tih godina, dakle znamo se skoro 30 godina. Bio sam mu profesor u srednjoj školi, gde sam video da ga fotografija mnogo više zanima nego druge đake i posle je dolazio na časove kod mene. Sećam se da sam ga jednom poslao na odbojkašku utakmicu, tada smo još uvek fotografisali na negative i on je dobio mali deo filma da fotografiše tu utakmicu. Nismo znali koliko tačno je ima snimaka, na kraju se ispostavilo da ih je bilo ukupno šest, a njegov zadatak je bio da fotografiše obe ekipe, dva kapitena i akciju sa loptom. Kada se vratio u redakciju, video sam da je sve sjajno odradio, a on mi je pričao kako je gledao utakmicu i pratio igru, jer je čekao pravi trenutak da slika akciju sa loptom. Zato je on fotograf koji ne samo da dobro uradi zadatak, već ga uradi srcem i mnogo sam ponosan na njega što ga znam od samih početaka - rekao je Kovač.

U sklopu otvaranja izložbe, priređen je i kratak muzički program u kojem su nastupili Armand Mesaroš, Goran Evetović i Akoš Forgač, a publika će fotografije moći da pogleda do kraja oktobra, do kada će biti izložene u Mađarskom kulturnom centru.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 nedelje i 5 dana
Komentara: 1
Pregleda: 1234
Povezane teme
izložba izložba fotografija mađarski kulturni centar palić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.