Komentara: 1
Pregleda: 2371
Foto

"Raznobojna muzika" na fotografijama Damira Vujkovića

30.09.2020. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Oko 20 fotografija koje je okom objektiva zabeležio subotički fotograf Damir Vujković, prateći kulturni program koji se odvijao u Mađarskom kulturnom centru na Paliću, pričaju priču o muzici, njihovim izvođačima i onima koji u njoj najviše uživaju - publici.
"Raznobojna muzika" na fotografijama Damira Vujkovića

Fotogafije koje su sinoć izložene tamo gde su i nastale, svedoče o muzičkom programu koji se odvijao na Paliću u okviru projekta "Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja", a kako je i sam autor rekao, bilo je izuzetno teško odabrati one koje će preneti priču publici.

- Ovo je mali deo fotografija koje su nastale u Mađarskom kulturnom centru za vreme projekta i bilo je teško odabrati one prave, jer ih ima zaista puno i mnogo toga lepog se dešavalo ovde - rekao je Damir Vujković, zahvalivši se organizatorima što su mu omogućili da svoja dela izloži u ovom prostoru.

"Raznobojna muzika" na fotografijama Damira Vujkovića

"Raznobojna muzika" na fotografijama Damira VujkovićaIzložbu je otvorio profesor fotografije Atila Kovač, koji je uz Vujkovića bio od njegovih ranih početaka, te je ovom prilikom podelio i jednu anegdotu sa njegovog prvog radnog zadatka.

- Damira sam upoznao početkom 90-tih godina, dakle znamo se skoro 30 godina. Bio sam mu profesor u srednjoj školi, gde sam video da ga fotografija mnogo više zanima nego druge đake i posle je dolazio na časove kod mene. Sećam se da sam ga jednom poslao na odbojkašku utakmicu, tada smo još uvek fotografisali na negative i on je dobio mali deo filma da fotografiše tu utakmicu. Nismo znali koliko tačno je ima snimaka, na kraju se ispostavilo da ih je bilo ukupno šest, a njegov zadatak je bio da fotografiše obe ekipe, dva kapitena i akciju sa loptom. Kada se vratio u redakciju, video sam da je sve sjajno odradio, a on mi je pričao kako je gledao utakmicu i pratio igru, jer je čekao pravi trenutak da slika akciju sa loptom. Zato je on fotograf koji ne samo da dobro uradi zadatak, već ga uradi srcem i mnogo sam ponosan na njega što ga znam od samih početaka - rekao je Kovač.

"Raznobojna muzika" na fotografijama Damira VujkovićaU sklopu otvaranja izložbe, priređen je i kratak muzički program u kojem su nastupili Armand Mesaroš, Goran Evetović i Akoš Forgač, a publika će fotografije moći da pogleda do kraja oktobra, do kada će biti izložene u Mađarskom kulturnom centru.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje izložbe fotografija Damira Vujkovića - "Colourful music" Otvaranje izložbe fotografija Damira Vujkovića - "Colourful music" Otvaranje izložbe fotografija Damira Vujkovića - "Colourful music" Otvaranje izložbe fotografija Damira Vujkovića - "Colourful music" Otvaranje izložbe fotografija Damira Vujkovića - "Colourful music" Otvaranje izložbe fotografija Damira Vujkovića - "Colourful music" Otvaranje izložbe fotografija Damira Vujkovića - "Colourful music" Otvaranje izložbe fotografija Damira Vujkovića - "Colourful music"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2371
Povezane teme

izložba

izložba fotografija

mađarski kulturni centar palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.