Komentara: 0
Pregleda: 6953

Razmena učenika

24.02.2009. u 16:09h
Izvor: RTV Yueco
<p>U decembru će prvi put učenici Srednje Ekonomske &scaron;kole iz Subotice posetiti svoje vr&scaron;njake u nemačkom gradu Karlsrue, koji se nalazi u pokrajini Badem-Vitenberg. Tim povodom održan je sastanak sa predstavnicima ekonomskih &scaron;kola iz Subotice i nemačkog grada sa gradonačelnikom Subotice.</p>
Razmena učenika

Učenici Srednje Ekonomske škole sarađuju sa učenicima iz Budimpešte, Segedina, kao i sa dve Osiječke škole.

Po prvi put će uspostaviti saradnju sa jednom nemačkom ekonomskom školom i predviđeno je da se upoznaju sa njihovim školstvom.Nemačka Ekonomska škola je proteklih godina ostvarila saradnju sa drugim ekonomskim školama u Srbiji.Mnogi učenici iz naše zemlje su bili u poseti gradu Karlsrue, kao i njihovi đaci kod nas.Cilj projekta je da učenici međusobno komuniciraju, razmenjuju iskustva i upoznaju se sa istorijom gradova koji su uspostavili saradnju.Pored saradnje škola, cilj je i saradnja država, kao i pokrajina, rečeno je na današnjem sastanku.Saradnja će zvanično biti uspostavljena od naredne školske godine, kada će u decembru učenici posetiti Nemačku. Bitno će biti da se zna dobro engleski jezik.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 6953
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.