• Pregleda: 3019

Razmena studenata sa Rusijom i Mađarskom

U okviru međunarodne saradnje Ekonomski fakultet u Subotici posetili su studenti sa Omskog Državnog univerziteta Dostojevski, kao i studenti Ekonomskog fakulteta iz Mađarske sa svojim profesorima. Održana su dva predavanja, odnosno radionice, na temu “Problemi ljudskih resursa u Srbiji” koje je vodila doc. dr Agneš Slavić na mađarskom, kao i prof. dr Jova Radić na ruskom jeziku.
Razmena studenata sa Rusijom i Mađarskom

Nekoliko studenata iz Rusije iz Mađarske posetilo je Ekonomski fakultet gde su prisustvovali predavanju profesorke dr Agneš Slavić, kao i profesora dr Jova Radića.

Ova poseta je u okviru razmene studenata, na osnovu čega se vrši razmena znanja i interesovanja, a to pomaže i u rešavanju određenih problema unutar države. Ono što su istakli gosti jeste da su problemi sa kojima se susrećemo u ekonomiji i u Rusiji i u Mađarskoj i u Srbiji isti, kao i da je način prevazilaženja problema isti.

Profesori iz Subotice takođe su boravili u Omsku nekoliko puta gde su na isti način držali predavanja studentima, a osim toga urađena je jedna zajednička monografija, koja je predstavljena na fakultetu u Omsku. Ovakva razmena studenata, ali i odlazak predavača, doprinosi jednom velikom iskustvu i razmeni informacija.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

3
pajo Odgovori
I moj pradeda je bio u razmeni u Sibiru! Tamo je ucio zanat!
diskusija Odgovori
Tamo vas jedino znaju, i eventualno da se povežete sa univerzitetom u Irkutsku? Kome vi mazete oči vise?
Cummiball Odgovori
"Ono što su istakli gosti jeste da su problemi sa kojima se susrećemo u ekonomiji i u Rusiji i u Mađarskoj i u Srbiji isti, kao i da je način prevazilaženja problema isti."

Nisu isti ni problemi ni načini prevazilaženja problema.
Nisu čak ni slični.
Rusija, Srbija i Mađarska su tri različita sveta, pa čak i u ekonomskom smislu.
Sličnosti tu i tamo ima, ali da su isti, bilo bi veliko preterivanje.
Gosti ili žive u velikoj zabludi, ili žive u svetu gde teorija nema ama baš nikakve veze sa stvarnošću.
Nema dva ista slučaja.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.