Komentara: 9
Pregleda: 6478

Različiti uslovi života u delovima istog grada

18.12.2015. u 15:26h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama MZ Mali Bajmok u sredu uveče održan je sastanak predstavnika pet subotičkih mesnih zajednica, kako bi zajedničkim delovanjem uticali na rešavanje problema. Sastanku su, pored domaćina iz Malog Bajmoka, prisustvovali predstavnici MZ Aleksandrovo, Ljutovo, Mala Bosna i Peščara.
Različiti uslovi života u delovima istog grada

- Cilj nam je da kroz saradnju definišeno zajedničke probleme i da zajedničkim snagama, na najlakši i najefikasniji način utičemo na njihovo rešavanje. Oni se tiču uglavnom uređenja komunalne infrastrukture, ekologije, zdravstva... - kaže Saša Gravorac, predsednik skupštine MZ Mali Bajmok. - MZ je infrastrukturno dosta uređena, neplanski smo postali industrijski deo Subotice, a zbog buvljaka i vikendom najfrekventniji deo grada. Imamo problem sa apotekom, koja je u privatnom vlasništvu i ne izdaje lekove na recept, zdravstvena ambulanta ima 5.000 kartona sa tendencijom rasta i želimo da dovedemo još jednog lekara. Iz Doma zdravlja smo dobili garanciju da ćemo dobiti još jednog lekara ukoliko obezbedimo ordinaciju, u kojoj bi se lečili i zaposleni iz Industrijske zone.

Na sastanku se moglo čuti koliko su mesne zajednice različito razvijene, te, primera radi, u Aleksandrovu i Maloj Bosni postoje svi sadržaji od ambulante, puta do sportskih terena, dok stanovnici Peščare i Ljutova nemaju ni najosnovnije - vodu, kanalizaciju i asfalt.

Različiti uslovi života u delovima istog grada

- Peščara je jedna od najnerazvijenijih MZ, a u našem rangu su i Makova sedmica, Zorka, Novo selo. Od 72 ulice samo je 15 asfaltirano, samo trećina stanovništva ima zdravu gradsku vodu za piće, ostali imaju bunare sa vodom u kojoj je količina arsena tri puta veća od propisane – kaže Aleksandar Ranković, predsednik Skupštine MZ Peščara. - Iako se dosta radi, još uvek imamo problema sa romskom zajednicom.

Sa druge strane, Mala Bosna je selo budućnosti i u njemu nema kuće koja se ne proda za nedelju dana, sve ulice su asfaltirane i imaju svu infrastrukturu.

- Ako se ujedinimo možemo mnogo jači pritisak da izvršimo na grad, kako bi nam dodelio određena sredstva za resavanje problema – dodaje Branko Vujić iz Male Bosne. - U proteklih sedam godina uradili smo zaista dosta, renovirali smo Dom kulture u koji je utrošeno 15 miliona dinara, renovirali smo gerontološki centar, u toku je završna faza na izgradnji sportskog centra u koji je uloženo 20 miliona dinara... Na prostoru stare fiskulturne sale planiramo otvaranje jaslica, a planiramo i da oživimo industrijsku zonu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 6478
Povezane teme

Grad Subotica

mz mali bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.