Komentara: 5
Pregleda: 3119
Foto

Razgovori o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti socijalne zaštite

27.06.2017. u 17:04h > 19:22
Izvor: Subotica.com
Direktor Doma za decu sa smetnjama u razvoju „Kolevka“, Nenad Kozomora i članovi Gradskog veća za oblast socijalne zaštite i obrazovanja, Ilija Đukanović i Nataša Aleksić sastali su se danas u Zelenoj sali Gradske kuće sa delegacijom „Internationaler Bund“ iz Nemačke, kako bi razgovarali o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti socijalne zaštite.
Razgovori o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti socijalne zaštite

Povod dvodnevne posete nemačke delegacije je članstvo Doma za decu „Kolevka“ u mreži „Karavan 2000“, koja okuplja 22 organizacije i institucije iz 19 zemalja.

- Razmenili smo iskustva, prezentovali smo usluge koje Grad Subotice finansira u našim ustanovama, pre svega „Kolevci“ i Gerontološkom centru. Cilj jeste da se kroz posetu definišu ciljevi i da vidimo koliko naša ustanova „Kolevka“ može da da doprinos u mreži, kako bi se time unapredio rad ustanove i pružanje usluga. Želimo da damo punu podršku kroz Kancelariju lokalni ekonomski razvoj kroz pisanje projekata za ovu mrežu - kaže Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za socijalnu zaštitu.

Prema rečima Mihaela Tielea iz „Internationaler Bund“-a jedan od glavnih zadataka je pružanje pomoći i podrške osobama sa posebnim potrebama.

- Ovde smo u duploj funkciji, kao predstavnici internacionolnog saveza koji se zalaže za socijalnu zaštitu lica sa posebnim potrebama i za međusobno sporazumevanje i saradnju među narodima. S druge strane, posećujemo novu članicu naše mreže „Karavan“. Cilj je da pomognemo ljudima sa posebnim potrebama i da im omogućimo put u Evropu. Nama je stalo do toga da ljudi sa posebnim potrebama mogu da žive u društvenoj zajednici i da se međusobno upoznaju. Ono što nas povezuje u Evropi su naša moralna shvatanja, društveni uslovi su različiti, a mogu da kažem da svi koji rade u oblasti socijalne zaštite, rade sa punim srcem i velikim angažmanom. Razmatraćemo da li postoje uslovi za zajedničke projekte. Poslednjih godina smo izgradili institut za ljude sa posebnim potrebama, što se može videti preko ela.eu i trenutno pokšavamo da dobijemo sredstva za savetnike za ljude sa posebnim potrebama - kaže Mihael Tiele, regionalni menadžer „Internationaler Bund“-a.

Kroz članstvo u mreži „Karavan 2000“ Dom za decu „Kolevka“ će pokušati da reši problem zbrinjavanja odraslih korisnika, koji su nakon smrti roditelja ili staratelja prinuđeni da nastave život u institucijama. Uz stručnu i finansijsku podršku partnera u mreži, „Kolevka“ želi da opremi i prilagodi stan koji je dobila kao nasledstvo i salaš „Esperanca“ za život starijih korisnika, čime bi počela realizacija projekta„Stanovanje uz podršku“.

- Malo vremena imamo, naš najstariji korisnik ima 50 godina. Postavlja se pitanje šta dalje sa tim licima, pokušavamo na sve načine da ta lica ostanu u Subotici i žive u što adekvatnijim uslovima. Zahvaljujući ovom udruženju nadamo se da ćemo u što kraćem roku obezbediti takav vid zbrinjavanja i reštiti problem sa kojim se susreću naši sugrađani, koji su korisnici ove usluge - izrazio je nadu Nenad Kozomora, direktor Doma „Kolevka“.

Delegacija iz Nemačke će obići i Gerontološki centar koji bi se, prema rečima direktora ove ustanove, Petra Balaževića, uskoro mogao naći u mreži „Karavan 2000“.

Izvor: Subotica.com
Prijem za delegaciju iz Nemačke povodom pomoći ustanovama socijalne zaštite u Subotici Prijem za delegaciju iz Nemačke povodom pomoći ustanovama socijalne zaštite u Subotici Prijem za delegaciju iz Nemačke povodom pomoći ustanovama socijalne zaštite u Subotici Prijem za delegaciju iz Nemačke povodom pomoći ustanovama socijalne zaštite u Subotici Prijem za delegaciju iz Nemačke povodom pomoći ustanovama socijalne zaštite u Subotici Prijem za delegaciju iz Nemačke povodom pomoći ustanovama socijalne zaštite u Subotici Prijem za delegaciju iz Nemačke povodom pomoći ustanovama socijalne zaštite u Subotici Prijem za delegaciju iz Nemačke povodom pomoći ustanovama socijalne zaštite u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3119
Povezane teme

gerontološki centar subotica

socijalna zaštita

kolevka

petar balažević

nataša aleksić

ilija đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.