Komentara: 0
Pregleda: 937

Razgovor povodom zatvaranja izložbe "Presecanje medija: muzika i vizuelnost"

04.09.2018. u 14:31h
Izvor: Subotica.com
Promocija kataloga izložbe "Presecanje medija: muzika i vizuelnost" i razgovor sa umetnicima, održaće se u četvrtak, 6. septembra, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 19 časova. Ovim programom izložba će biti svečano zatvorena.
Razgovor povodom zatvaranja izložbe "Presecanje medija: muzika i vizuelnost"

Razgovoru će prisustvovati umetnici Korina Gubik, Ksenija Kovačević, Ivana Marić, Konstantin Stefanović i Leonid Pilipović, dok će moderator večeri biti Miroslav Jovančić, kustos izložbe.

Tokom večeri, umetnica Korina Gubik, autorka interaktivnog triptiha "Molim vas…napravi mi sliku!", proglasiće najbolju kompoziciju izvedenu od strane posetilaca galerije.

Izložba "Presecanje medija: muzika i vizuelnost" je kustoski projekat Miroslava Jovančića, koji se bavi proučavanjem fenomena međusobnog uticaja muzike i vizuelne umetnosti, njihovim uzajamnim dejstvom, kao i njihovim sadejstvom.

Bez obzira na to što su senzacije o kojima je reč poreklom iz različitih medija, muzike i vizuelne umetnosti, u delima autora zastupljenih na ovoj izložbi, ovaj dualizam čini važan segment njihovog umetničkog angažmana.

Autori čija su dela izložena su Korina Gubik, Ksenija Kovačević, Ivana Marić, Konstantin Stefanović, Leonid Pilipović i Laslo Antal (Antal Lászlo).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 937
Povezane teme

izložba

savremena galerija subotica

razgovor sa umetnicima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.