Komentara: 12
Pregleda: 2838

Raspoređena sredstva za kulturne programe

11.04.2016. u 12:23h
Izvor: Subotica.com
Budžetska sredstva za finansiranje ili sufinansiranje programa ili projekata u kulturi u zbirnoj vrednosti od 32,4 milion dinara raspoređeni su rešenjem Gradonačelnika za manifestacije od posebnog značaja za grad, zatim za unapređenje i razvoj kulture, kao i književno stvaralaštvo i izdvaaštvo.
Raspoređena sredstva za kulturne programe

Što se tiče projekata vezanih za organizaciju kulturnih manifestacija koje su proglašene od značaja za Grad, dodeljeno je ukupno 15,1 milion dinara. Grad je najviše odvojio za pomoć u organizaciji 32. festivala evropskog filma na Paliću (4,4 miliona), zatim 3 miliona je dobio Festival "Desire central station", Festival pozorišta za decu je dobio 2,7 miliona, Zavičajni dani će biti pomognuti sa 1,8 miliona, Interetno festival sa 1,5 milion, dok će se za Dužijancu (u organizaciji Udruženja bunjevačkih Hrvata "Dužijanca") ove godine izdvojiti 1,2 miliona dinara.

Po osnovu Konkursa za finansiranje programa i projekata očuvanja, unapređenja i razvoja kulture, umetnosti i savremenog umetničkog stvaralaštva od značaja za Grad sredstva iz budžeta u iznosu od nešto više od 15 miliona dinara raspodeljena su na 141 projekat u rasponu od 20 hiljada do pola miliona dinara.

Što se tiče konkursa za projekte književnog stvaralaštva i izdavaštva, digitalnog stvaralaštva i multimedije 34 projekta su podelila sredstva u iznosu od oko 2,2 miliona dinara.

Dodatak: Rešenje o raspodeli sredstava

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 nedelju
Komentara: 12
Pregleda: 2838
Povezane teme

lokalna samouprava

konkurs za finansiranje projekata

konkurs za kulturu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.