• Pregleda: 3349

Raspisani konkursi za (su)finansiranje projekata iz oblasti društvenog i humanitarnog rada

Lokalna samouprava raspisala je juče dva javna konkursa za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata u oblasti društvenog i humanitarnog rada. Rok za podnošenje prijava je 3. mart 2016. godine.
Raspisani konkursi za (su)finansiranje projekata iz oblasti društvenog i humanitarnog rada

Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata u oblasti društvenog i humanitarnog rada – nedostajućih usluga pomoći u kući i nege u kući na teritoriji Grada Subotice u 2016. godini.

Kako se navodi, konkurs se raspisuje za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata u oblasti društvenog i humanitarnog rada koji se odnose na realizaciju usluge pomoći u kući i nege u kući za stara, iznemogla, hronično obolela lica i druga lica koja nisu u stanju da se staraju o sebi.

Pravo podnošenja prijave za finansiranje ili sufinansiranje programa odnosno projekata u oblasti društvenog i humanitarnog rada imaju udruženja građana, neprofitne ustanove i neprofitne organizacije registrovane za obavljanje delatnosti društvenog i humanitarnog karaktera pod uslovom da im je registrovano sedište na teritoriji Grada.

Više ovom konkursu pogledajte na zvaničnom gradskom sajtu.

Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata u oblasti društvenog i humanitarnog rada za 2016. godinu.

Javni konkurs se raspisuje za programe i projekte u oblasti društvenog i humanitarnog rada koji su od javnog interesa i koji se finansiraju ili sufinansiraju iz budžeta Grada. Pod programima i projektima u oblasti društvenog i humanitarnog rada koji su od javnog interesa naročito se smatraju programi i projekti u oblastima socijalne zaštite, boračko-invalidske zaštite, zaštite i poboljšanja položaja lica sa invaliditetom, društvene brige o deci, podsticanja nataliteta, pomoći starima; zatim oblasti zdravstvene zaštite, zaštite interno raseljenih i izbeglih lica, kao i druge humanitarne programe u kojima udruženje isključivo i neposredno sledi javne potrebe.

Više ovom konkursu pogledajte na zvaničnom gradskom sajtu.

Rok za podnošenje prijave za oba konkursa je 3. mart 2016. godine.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
maslacak Odgovori
znaci za projekat ima para a na drugoj strani se otpustaju radnici sta je vise ovo?punicemo dzepove privatnim licima koji ce organizovati po svom nahodjenju be zicije kontrole humanitarnu oblast,eto vam crvenog krsta i narodne kuhinje njih prvo korektno snabdite sto im treba.
ccc Odgovori
maslacak
Upravo tako, zar to nije u nadleznosti Crvenog krsta. Izmisljanje, novih, organizacija i radnih mesta!
julij Odgovori
Ovim treba da se bavi Crveni krst, crkve.... Ili da bude u ovkiru geronotoloskog centra. Opet mogucnost da se napune neciji dzepove.
Jimmy Odgovori
Mislim da je pomoć potrebna sve većem broju starim i nemoćnim ljudima, koji nemaju uslove da borave u nekom od gereontoloških centara u našem gradu i mesnim zajednicama. Ako se na ovaj konkurs prijave organizacije i udruženja koja se bavi takvom vrstom socijalne politike, i ako sredstva budu dodljena onima koji se bave svojim poslom, pomoćiće semnogo starim ljudima.
city woman Odgovori
Tako je Jimmi!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.