Komentara: 5
Pregleda: 1826

Raspisan konkurs za stipendiranje učenika deficitarnih zanimanja tehničke struke

02.08.2021. u 09:41h
Izvor: Subotica.com
Komisija za dodelu stipendija Grada Subotice raspisala je konkurs za dodelu stipendija za učenike prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanimanja tehničke struke za školsku 2021/2022. godinu. I ovog puta biće dodeljeno ukupno 30 stipendija, koje će biti isplaćene u 10 jednakih mesečnih rata u visini od 3.000 dinara.
Raspisan konkurs za stipendiranje učenika deficitarnih zanimanja tehničke struke

Stipendiju mogu dobiti učenici prvog razreda srednje škole deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke, trećeg stepena stručne spreme, odnosno učenici Tehničke škole "Ivan Sarić" na smerovima vozač motornih vozila i bravar-zavarivač, kao i učenici Politehničke škole na smerovima operater za izradu nameštaja, rukovalac građevinskom mehanizacijom, operater za osnovne građevinske radovedekorater zidnih površinakeramičar-tepacer-pećar i tehničar štampe. Uslov za konkurisanje je da su učenici sa navedenih smerova državljani Republike Srbije i da prvu godinu srednje škole upisuju kao redovni učenici.

Pravo na stipendiju nemaju učenici koji na polugodištu imaju dve negativne ocene, ako Komisija za dodelu stipendija utvrdi da su prilikom konkurisanja dali neistinite podatke i ako u toku školske godine napuste školovanje.

Prijavu za konkurs, učenici mogu preuzeti u Gradskom uslužnom centru (Trg slobode 1), odnosno sa sajta Grada Subotice. Prijave je potrebno dostaviti u zatvorenoj koverti, neposredno Komisiji za dodelu stipendija sa naznakom "Prijava za konkurs za dodelu stipendije za učenike prvih razreda srednjih škola", predajom u Gradskom uslužnom centru ili poštom.

Konkurs je otvoren do 13. avgusta, a neblagovremene i nepotpune prijave se neće razmatrati. Više informacija o konkursu, zainteresovani kandidati mogu dobiti u Sekretarijatu za društvene delatnosti (Trg slobode 1, 3. sprat/305) ili putem telefona 024/626-883.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 1826
Povezane teme
stipendije konkurs za dodelu stipendija stipendiranje deficitarna zanimanja
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.