• Pregleda: 2734

Raspisan konkurs za posticanje razvoja mladih talenata

Konkurs za pružanje pomoći talentovanim učenicima srednjih škola i studentima otvoren je do 8. septembra.
Raspisan konkurs za posticanje razvoja mladih talenata

Gradska uprava raspisala je Konkurs za dodelu novčanih sredstava za podsticanje razvoja mladih talenata Grada Subotice za pružanje pomoći talentovanim učenicima srednjih škola i studentima, koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije, u obrazovnim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, zatim učestvovanje u finansiranju stručne prakse (studijskih putovanja) u inostranstvu i za nagrađivanje učenika osnovnih i srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Na Konkursu mogu učestvovati učenici i studenti sa prebivalištem na teritoriji Subotice (najmanje godinu i po dana), da su položili sve ispite iz prethodnoih godina studija i da nisu obnovili nijednu godinu studarawa, odnosno ponavaljali razred.

Kako se navodi, kriterijumi za bodovanje su uspeh u prethodnoj školskoj godini i nagrade na takmičenjima. Predloge će bodovati komisija koja će rang listu proslediti gradonačelniku, a učesnici u Konkursu imaju pravo žalbe 8 dana od objavljivanja Odluke.

Konkurs je otvoren do 8. septembra.

Više detalja, kao i način kako konkurisati možete saznati na zvaničnoj stranci lokalne samouprave.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
kec Odgovori
Prva reakcija mi je , ne znam ni ja koja ! Zbunjenost , neverica pa i jos ponesto . Da nisu - ponavljaci ? Ni ' primirisati' ne bi smeli ! DA SU DALI SVE ISPITE ? Pa naravno gospodo i to iznad DEVETKE. Jasno se istice da se radi o talentima ! Znaci jedno od tri nagrade na ( bar ) Republickom takmicenju iz takmicarskih kategorija . Naglasak na uspehe na ozbiljnim medjunarodnim (rangiranim) takmicenjima . Balkan , Evropa , naravno i SP i onda ozbiljne nagrade . Da student moze glatko da podmii jednu godinu studija sa SVIM studentskim potrebama ! Mastam !? Ne gospodo . Svojevremeno je studentima Subotice iz oblasti prava , fizike,muzike ...urucivana koverta sa 1000 DM ( plate su bile oko 50 DM). Ne bih da spominjm prezimena nagradjenih , sa ove vremenske distance , kazem - opravdali su ih . To su nagrade za TALENTE , a ne muljacina i pranje para .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.