Komentara: 0
Pregleda: 5131

Raspisan konkurs za dodelu studentskih stipendija

03.11.2015. u 11:56h
Izvor: Subotica.com
Komisija za dodelu stipendija Grada Subotice raspisala je konkurs za dodelu stipendija za studente sa teritorije Subotice za školsku 2015/16. godinu. Ukupno se dodeljuje 100 stipendija koje će biti isplaćene na 10 jednakih rata. Konkurs je otvoren do 20. novembra.
Raspisan konkurs za dodelu studentskih stipendija

Iznos stipendije po studentu se određuje najviše do visine iznosa stipendije na koji se ne plaća porez na dohodak građana po Zakonu o porezu na dohodak građana.

Stipendiju može ostvariti student pod uslovom da je državljanin Republike Srbije i da ima prebivalište na teritoriji Grada Subotice najmanje godinu dana pre raspisivanja konkursa, da upisuje prvi put bilo koju godinu studija prvog stepena (osnovne akademske studije, osnovne strukovne studije) ili studije drugog stepena (master akademske studije, specijalističke strukovne studije, specijalističke akademske studije) na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija.

Pravo na stipendiju ne može da ostvari student koji ima status apsolventa, koji je u radnom odnosu, ako u toku školske godine napusti školovanje i ako je navršio 26 godina života.

Po završetku konkursa Komisija sačinjava rang listu bodovanjem na  deficitarnost struke (maksimalno 60 bodova), postignuti uspeh (maksimalno 100 bodova) i socijalno - ekonomski status (maksimalno 20 bodova).

Konkurs je otvoren do 20. novembra.

Više informacija o konkursu zainteresovani mogu da dobiju u Sekretarijatu za društvene delatnosti Gradske uprave Subotica (Trg slobode 1, 3. sprat / kancelarija 305) ili na telefon 024/626-883.

Dodatak:

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5131
Povezane teme

studenti subotica

stipendije

dodela stipendija

konkurs za dodelu stipendija

stipendiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.