Komentara: 21
Pregleda: 5996

Rasim Ljajić obišao Gerontološki klub „Đurđin”

18.02.2014. u 21:39h
Izvor: Gerontološki centar Subotica
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Rasim Ljajić, obišao je Gerontološki klub „Đurđin” i tom prilikom poklonio televizor. Ljajić je iskoristio priliku da proćaska sa članovima kluba, najstarijim stanovnicima i da ih pita kako su i šta im je potrebno.
Rasim Ljajić obišao  Gerontološki klub „Đurđin”

On je pohvalio Suboticu kao najbolju mrežu socijalne zaštite za stare osobe i rekao da se Subotica često ističe kao primer koji žele da prošire na teritoriji cele Republike. „Kada imate ambiciozne ljude, ljude koji imaju viziju i ideju, možete ovako nešto i da napravite. U sistemu socijalne zaštite kroz ovakve klubove imate preko šest i po hiljada ljudi koji su uključeni i to je od izuzetne važnosti. U svim istraživanjim kojima smo radili među starijom populacijom, svi ističu glavni problem sa kojim se suočavaju- usamljenost“- objasnio je Ljajić i dadao da je Srbija peta u Evropi po starosti stanovništva.

Direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, objasnio je da postoji odlična saradnja sa Vladom Republike Srbije i ministrom Ljajićem, kao i da značajan iznos materijalnih sredstava ova Ustanova koristi iz njenih sredstava. „Ovaj Gerontološki klub je i nastao zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srbije i Evropske Unije i nadam se da ćemo i nastaviti uspešnu saradnju sa budućom Vladom“- rekao je Ivanišević.
Budući da je Gerontološki klub „Đurđin“ do sada nije imao televizor, ovaj poklon su članovi kluba vrlo lepo prihvatili. Njihova jedina molba ministru Ljajiću bila je da ne dozvoli da se zatvore klubovi. Klub je otvoren pre dve godine i broji nešto više od pedeset članova.

Izvor: Gerontološki centar Subotica
Rasim Ljajić obišao Gerontološki klub "Đurđin" Rasim Ljajić obišao Gerontološki klub "Đurđin" Rasim Ljajić obišao Gerontološki klub "Đurđin" Rasim Ljajić obišao Gerontološki klub "Đurđin" Rasim Ljajić obišao Gerontološki klub "Đurđin" Rasim Ljajić obišao Gerontološki klub "Đurđin" Rasim Ljajić obišao Gerontološki klub "Đurđin" Rasim Ljajić obišao Gerontološki klub "Đurđin"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 5996
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

Rasim Ljajić

gerontološki klub Đurđin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.