Komentara: 7
Pregleda: 2998

Raščišćena divlja deponija na Zorci

13.09.2018. u 11:54h
Izvor: TV Subotica
JKP "Čistoća i zelenilo" uklonilo je još jednu divlju deponiju u Subotici, i to onu koja je veoma brzo nastala na mestu bivše fabrike "Zorka". Za sedam dana radnici su odneli neverovatnih 720 tona smeća, a kako bi sprečili njeno ponovno stvaranje, fizički su zagradili ulaz u posed.
Raščišćena divlja deponija na Zorci

Nekontrolisanom širenju divlje deponije na mestu "Zorke" svedoci su stanovnici okolnih ulica. Roland Sabo veruje da se otpad ovde dovozio organizovano, jer kako kaže, na ovom mestu su doslovno "preko noći" osvanula brda otpada, koja su čak završavala i na putu.

- To je strašno, potpuna katastrofa, smeća je bilo i na putu. Nije mi jasno kako je to moguće, jer se smeće nije sakupljalo godinama, već je odjednom, za samo dve nedelje nastala gomila - kaže Sabo.

Raščišćena divlja deponija na Zorci

Kako bi uredili prostor, punih sedam dana danonoćno su radnici JKP "Čistoće i zelenila" odnosili smeće, a nema šta nisu pronašli, od kućnog smeća, preko građevinskog materijala i šuta, do sanitarija i najlona.

- Oko 910 kubika smeća je odnešeno našim vozilima, a ukupna težina tog smeća je čak 720 tona. Smeće smo normalno odložili na Gradsku deponiju, a površina prostora koji smo sada uredili je 8.200 metara - ističe Joža Červeni, organizator higijene grada u JKP "Čistoća i zelenilo".

Čistoća će na ovom mestu postaviti table sa natpisima "Zabranjeno bacanje smeća", a već su napravili fizičke prepreke na ulazu u posed, kako bi predupredili dalje odlaganje smeća.

Raščišćena divlja deponija na Zorci

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 2998
Povezane teme

mz zorka

jkp čistoća i zelenilo

divlja deponija

uklanjanje divlje deponije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.