• Pregleda: 7617

Raščišćavanje zagađenog kanala Palić-Ludaš

Zelena Ekološka Partija nastavlja sa akcijama u našem gradu, sređivanjem zelenih površina, površinskih voda i divljih deponija, a poslednja u nizu bila je na kanalu između Paličkog i Ludaškog jezera, saopšteno je iz ove stranke.
Raščišćavanje zagađenog kanala Palić-Ludaš

Naime, prošlog vikenda na Palićkom putu kod petlje, rađena je akcija na poznatom kanalu koji vodi od Palićkog jezera do Ludaškog jezera.Zatečena je blago rečeno ekološka katastrofa, kanal je začepljen otpadom, obrastao u trsku, voda je bila puna algi i raznog đubreta, a osetio se neprijatan miris koji je bio jak i veoma oštar, zaključuje se u pisanom saopštenju.

Meštani koji žive u okolini i prolaze svakodnevno rekli su da je miris postajao sve jači u proteklih mesec dana. Više puta su apelovali na Javna preduzeća Park Palić i Park Ludaš, međutim niko od njih nije reagovao. To je za radnu ekipu Zelene Ekološke Partije bila lampica za poziv u pomoć.

Najpre je sve slikano i urađen je detaljan plan rada, da bi nakon par dana i sama akcija bila sprovedena. U akciji je cisterna napunjena sa otpadom iz vode, mulj, alge, trulež uginule ribe, raspala trska.

Slikano je stanje vode i samog kanala pre i posle akcije, objavljeno je na društvenim mrežama i razlika je uočljiva već na prvi pogled. Ostaje da se pitamo, dokle će gradski organi ćutati, gde je tu odgovornost rukovodstva JK "Park Palić" i Palić-Ludaša, čija i jeste ovo nadležnost, mi građani ih plaćamo za to, a već koja je ovo po redu akcija zelenih koja je urađena i finansirana od njenog članstva a oni kojima je to posao i obezbeđena su im sredstva ne rade apsolutno ništa?!

Svakako da ćemo na sledećim izborima pokušati da se dogovorimo sa pojedinim strankama kako bi stvari krenule u drugom pravcu, a u slučaju da ne dođe do dogovora verujemo da će građani prepoznati naš rad, trud i zalaganje. Bili mi u vlasti ili ne, radićemo u interesu građana uvek i na svakom mestu, stoji na kraju saopštenja ZEP-a.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

17
Vasilije Carapic Odgovori
Bravo majstori, konačno neko nešto da preduzme, treba nam više takvih ljudi, a ne grejača fotelja!!! Glasaću za vas sigurno!!!!
rax Odgovori
da, ali oni nisu politicka partija a park-palic jeste ds. u tom preduzecu sede najveci dzabolebarosi [*...*]
Uvek u pravu Odgovori
Pohvalno! Pronaći ću vas a posle ćemo da sredimo i moju MZ u meri u kojoj je to moguće. Bravo za vas i nemojte nikad da postanete politička stranka jer ste odmah ugasili.
poki Odgovori
Svaka cast, konacno da neko nesto radi u ovom gradu. Sve najbolje u daljem radu
Mirko. Baja Odgovori
Prikljucimo se svi sto pre jer ovo je mnogo dobro da vam kazem.
robin Odgovori
Nista to nevradidok SUBOTOCKE otpadne vode u laze uPalicko jezero
Danilo Stefanovic Odgovori
Ekoloska svest kod ljudi treba da se podigne. Zelena Ekoloska Partija upravo radi na tome,zalaze se da zivimo u cistoj i pre svega zdravoj sredini. Zeleni poslovi su skora buducnost kod nas,u njima leze zaposlenja.
Ana Lanji Odgovori
Ovo im je vec cetvrta,peta akcija koliko znam. Pratim ih na fejsu. Svaka cast! Napred Zeleni!!!
pajo Odgovori
Bravo za Borka! @
Nisi u Pravu/@ Jesu politička Stranka videces na izborima!
city women Odgovori
Sve pohvale za akciju!
Lj Odgovori
Woow! Drago mi je da i ovakve vesti izvuku medijsku paznju! Svaka cast za akciju i ljude koji brinu za grad u kom polako sve prestaje da zivi. Ta trulez je samo pocetak onoga sto se u Subotici treba istrebiti! Samo napred,jer ovakve interese sam uvek spremna da branim i podrzim!
ffilozoff Odgovori
Podrzavam!! Ako izadju na izbore,odmah ce se videti da li su "NOVI" ili opet stara prica...
earthworker Odgovori
vec vidim dva lokalna javna preduzeca na kojima vi se mogla napraviti lepa usteda njihovim ukidanjem. ;)
djfgud884dj Odgovori
Pa ti zeleni su nds i bili su na izborima već !
Bojan Šoralov Odgovori
Ovako danas izgleda...
Bojan Šoralov Odgovori
( djfgud884dj ) Zelena Ekološka Partija nema nikakve veze sa strankom Zeleni Srbije ili bilo koji drugi Zeleni.
Nije bila sa Tadićem i NDS na izborima!
Volim kupus Odgovori
Konacno jedna prava stranka! Gde su vam prostorije, hocu da se uclanim i da osvojimo vlast u gradu, drzavi, Evropi i Rusiji. Ceo svet da bude zelen i ekoloski.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.