Komentara: 17
Pregleda: 8421

Raščišćavanje zagađenog kanala Palić-Ludaš

09.12.2014. u 16:01h
Izvor: Subotica.com
Zelena Ekološka Partija nastavlja sa akcijama u našem gradu, sređivanjem zelenih površina, površinskih voda i divljih deponija, a poslednja u nizu bila je na kanalu između Paličkog i Ludaškog jezera, saopšteno je iz ove stranke.
Raščišćavanje zagađenog kanala Palić-Ludaš

Naime, prošlog vikenda na Palićkom putu kod petlje, rađena je akcija na poznatom kanalu koji vodi od Palićkog jezera do Ludaškog jezera.Zatečena je blago rečeno ekološka katastrofa, kanal je začepljen otpadom, obrastao u trsku, voda je bila puna algi i raznog đubreta, a osetio se neprijatan miris koji je bio jak i veoma oštar, zaključuje se u pisanom saopštenju.

Meštani koji žive u okolini i prolaze svakodnevno rekli su da je miris postajao sve jači u proteklih mesec dana. Više puta su apelovali na Javna preduzeća Park Palić i Park Ludaš, međutim niko od njih nije reagovao. To je za radnu ekipu Zelene Ekološke Partije bila lampica za poziv u pomoć.

Najpre je sve slikano i urađen je detaljan plan rada, da bi nakon par dana i sama akcija bila sprovedena. U akciji je cisterna napunjena sa otpadom iz vode, mulj, alge, trulež uginule ribe, raspala trska.

Raščišćavanje zagađenog kanala Palić-Ludaš

Slikano je stanje vode i samog kanala pre i posle akcije, objavljeno je na društvenim mrežama i razlika je uočljiva već na prvi pogled. Ostaje da se pitamo, dokle će gradski organi ćutati, gde je tu odgovornost rukovodstva JK "Park Palić" i Palić-Ludaša, čija i jeste ovo nadležnost, mi građani ih plaćamo za to, a već koja je ovo po redu akcija zelenih koja je urađena i finansirana od njenog članstva a oni kojima je to posao i obezbeđena su im sredstva ne rade apsolutno ništa?!

Svakako da ćemo na sledećim izborima pokušati da se dogovorimo sa pojedinim strankama kako bi stvari krenule u drugom pravcu, a u slučaju da ne dođe do dogovora verujemo da će građani prepoznati naš rad, trud i zalaganje. Bili mi u vlasti ili ne, radićemo u interesu građana uvek i na svakom mestu, stoji na kraju saopštenja ZEP-a.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 8421
Povezane teme

ekologija

zaštita životne sredine

zelena ekološka partija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.