• Pregleda: 1810

"Rani jadi" - literarni konkurs za mlade

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" raspisala je literarni konkurs pod nazivom "Rani jadi", namenjen mladima od 15 do 30 godina. Konkurs je podeljen u tri kategorije, a autori tri najbolja rada u svakoj kategoriji biće nagrađeni vrednim nagradama.
"Rani jadi" - literarni konkurs za mlade

Pravo učešća na literarnom konkursu imaju mladi sa prebivalištem na teritoriji Grada Subotice. Radovi učesnika konkursa biće podeljeni u tri starosne kategorije, odnosno u kategoriju od 15 do 17 godina starosti, od 18 do 20 godina starosti i od 21 do 30 godina starosti.

Iz Fondacije "Danilo Kiš" napominju da radovi moraju sadržati podatke o imenu i prezimenu autora, datumu i mestu rođenja, adresi stanovanja, kontakt telefonu i imejl adresi.

Tema konkursa je "Rani jadi", a forma rada je slobodna. Radovi treba da budu napisani u Word dokumentu na jednom od standardnih fontova, koje treba predati u tri primerka, a radovi koji budu napisani rukom, neće se razmatrati. Jedan učesnik na konkursu može da učestvuje sa jednim radom, a uslov je i da taj rad ranije nije bio objavljiivan. Pristigli radovi se ne vraćaju i Fondacija zadržava pravo na njihovo objavljivanje.

Pristigle radove na literarni konkurs "Rani jadi" pregledaće stručni žiri, u čijem sastavu će biti prof. mr Laura Kovač, profesorka srpskog jezika i književnosti, Mirela Ivanić, profesorka srpskog jezika i književnosti, Mirjana Crnković, master edukacije, filozofije i master edukacije hrvatskog jezika i književnosti, i Kinga Balint, profesorka mađarskog jezika.

Za autore tri najbolja rada u svakoj kategoriji predviđene su vredne nagrade, te će najbolji biti nagrađeni poklon vaučerom u iznosu od 30.000 dinara za kupovinu tehničke robe, drugo mesto poklon vaučerom u iznosu od 15.000 dinara za kupovinu sportske opreme, a treće poklon vaučerom u iznosu od 5.000 dinara za kupovinu knjiga.

Kako ističu iz Fondacije "Danilo Kiš", cilj ovog projekta je da probudi misao mladih o važnosti govorne i pisane reči, koje oslobađaju mladog čoveka "ranih jada", te ga na taj način i štite.

- Otkriti svoje probleme nekome ko želi da te sluša je blagotvorno za dušu, a reči se mogu sliti i na papir, te tako trajno ostaviti trag za buduće naraštaje. Ko god to pročita, doživeće katarzu, jer saznanje da probleme imamo svi donosi veliko olakšanje, nismo sami na svetu - ističu iz Fondacije "Danilo Kiš".

Konkurs je otvoren od 21. septembra do 31. oktobra, a radove možete predati poštom ili lično na adresi Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš", Park Ferenca Rajhla 12/a, Subotica. Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do 23. novembra.

Za dodatne informacije možete pozvati na broj telefon 024/523-566 ili poslati pitanja na imejl adresu .

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
C Odgovori
Pobednici ne mogu ni da odluče na čega će da potroše nagrade.
Ovo mi liči na krađu ideja.
Danilo Kiš Odgovori
Otpustili ste nezakonito sve što je valjalo u fondaciji i razumelo se u kulturu i sada ovakvim nemuštim tekstovima mažete oči omladini. Šta znači visokoparna rečenica "da se probudi misao mladih" ili "Otkriti svoje probleme nekome ko želi da te sluša je blagotvorno za dušu"? Šta je ovo psihoterapija pomoću "slivanja reči na papir"? O "katarzi" da ne pričamo koja očekuje učesnike. Niste uspeli da preimenujete fondaciju u Brana Crnčević, ali ste uspeli da je urušite i snizite intelektualni nivo ustanove na provincijalnu patetiku, tako omraženu Danilo Kišu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.