Komentara: 2
Pregleda: 2663

"Rani jadi" - literarni konkurs za mlade

23.09.2018. u 17:00h
Izvor: Subotica.com
Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" raspisala je literarni konkurs pod nazivom "Rani jadi", namenjen mladima od 15 do 30 godina. Konkurs je podeljen u tri kategorije, a autori tri najbolja rada u svakoj kategoriji biće nagrađeni vrednim nagradama.
"Rani jadi" - literarni konkurs za mlade

Pravo učešća na literarnom konkursu imaju mladi sa prebivalištem na teritoriji Grada Subotice. Radovi učesnika konkursa biće podeljeni u tri starosne kategorije, odnosno u kategoriju od 15 do 17 godina starosti, od 18 do 20 godina starosti i od 21 do 30 godina starosti.

Iz Fondacije "Danilo Kiš" napominju da radovi moraju sadržati podatke o imenu i prezimenu autora, datumu i mestu rođenja, adresi stanovanja, kontakt telefonu i imejl adresi.

Tema konkursa je "Rani jadi", a forma rada je slobodna. Radovi treba da budu napisani u Word dokumentu na jednom od standardnih fontova, koje treba predati u tri primerka, a radovi koji budu napisani rukom, neće se razmatrati. Jedan učesnik na konkursu može da učestvuje sa jednim radom, a uslov je i da taj rad ranije nije bio objavljiivan. Pristigli radovi se ne vraćaju i Fondacija zadržava pravo na njihovo objavljivanje.

Pristigle radove na literarni konkurs "Rani jadi" pregledaće stručni žiri, u čijem sastavu će biti prof. mr Laura Kovač, profesorka srpskog jezika i književnosti, Mirela Ivanić, profesorka srpskog jezika i književnosti, Mirjana Crnković, master edukacije, filozofije i master edukacije hrvatskog jezika i književnosti, i Kinga Balint, profesorka mađarskog jezika.

Za autore tri najbolja rada u svakoj kategoriji predviđene su vredne nagrade, te će najbolji biti nagrađeni poklon vaučerom u iznosu od 30.000 dinara za kupovinu tehničke robe, drugo mesto poklon vaučerom u iznosu od 15.000 dinara za kupovinu sportske opreme, a treće poklon vaučerom u iznosu od 5.000 dinara za kupovinu knjiga.

Kako ističu iz Fondacije "Danilo Kiš", cilj ovog projekta je da probudi misao mladih o važnosti govorne i pisane reči, koje oslobađaju mladog čoveka "ranih jada", te ga na taj način i štite.

- Otkriti svoje probleme nekome ko želi da te sluša je blagotvorno za dušu, a reči se mogu sliti i na papir, te tako trajno ostaviti trag za buduće naraštaje. Ko god to pročita, doživeće katarzu, jer saznanje da probleme imamo svi donosi veliko olakšanje, nismo sami na svetu - ističu iz Fondacije "Danilo Kiš".

Konkurs je otvoren od 21. septembra do 31. oktobra, a radove možete predati poštom ili lično na adresi Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš", Park Ferenca Rajhla 12/a, Subotica. Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do 23. novembra.

Za dodatne informacije možete pozvati na broj telefon 024/523-566 ili poslati pitanja na imejl adresu office@danilokis.rs.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2663
Povezane teme

nagrade za literarne radove

mladi

Fondacija Danilo Kiš

literalni konkurs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.