Komentara: 8
Pregleda: 4209

Radovi na Ženskom štrandu se završavaju do 15. novembra

17.10.2012. u 14:44h
Izvor: RTV Yueco
Radovi na rekonstrukciji i sanaciji Ženskog štranda su pri kraju. U preduzeću Park Palić kažu da će svi radovi biti završeni do sredine novembra. Ženski štrand izgrađen je 1912. godine po projektu čuvenih budimpeštanskih arhitekata Marcela Komora i Deže Jakaba. Rekonstrukcija i sanacija objekta je počela početkom 2011. godine.
Radovi na Ženskom štrandu se završavaju do 15. novembra

Miholjsko leto je izmamilo mnoge turiste da se prošetaju po Paliću. Idiličnu sliku nije narušila ni pena koja se može videti pri obali jezera kod Ženskog štranda. Anketirani posetioci kažu da im se objekat dopada i da jedva čekaju da popiju kafu na proleće.

Sanacija i rekonstrukcija Ženskog štranda je počela pre godinu dana, jer je ustanovljeno da objekat tone i jedan deo štranda nagnut, te da je horizontalno odstupanje strehe objekta 15 santimetara u odnosu na kotu temeljne ploče, jer su popustili noseći armiranobetonski šipovi. Sanacija i adaptacija Ženskog štranda bila je neminovna, jer bi se objekat urušio za par godina. Utvrđeno je bilo da je betonski mol u veoma lošem stanju, i da je je armatura korodirana u procentu od 70 odsto.

Ženski štrand je saniran nekoliko puta od kada je izgrađen 1912.godine, a poslednji put poslednji put 1974.godine kada je čišćeno jezero, ali metoda sanacije nije bila adekvatna.Planirano je da obekat ima VIP kongresnu salu, internet-kafe i da bude moderan ugostiteljski objekat.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4209
Povezane teme

palić

jezero palić

palićko jezero

ženski štrand palić

renoviranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.