• Pregleda: 3900

Radovi na Ženskom štrandu se završavaju do 15. novembra

Radovi na rekonstrukciji i sanaciji Ženskog štranda su pri kraju. U preduzeću Park Palić kažu da će svi radovi biti završeni do sredine novembra. Ženski štrand izgrađen je 1912. godine po projektu čuvenih budimpeštanskih arhitekata Marcela Komora i Deže Jakaba. Rekonstrukcija i sanacija objekta je počela početkom 2011. godine.
Radovi na Ženskom štrandu se završavaju do 15. novembra

Miholjsko leto je izmamilo mnoge turiste da se prošetaju po Paliću. Idiličnu sliku nije narušila ni pena koja se može videti pri obali jezera kod Ženskog štranda. Anketirani posetioci kažu da im se objekat dopada i da jedva čekaju da popiju kafu na proleće.

Sanacija i rekonstrukcija Ženskog štranda je počela pre godinu dana, jer je ustanovljeno da objekat tone i jedan deo štranda nagnut, te da je horizontalno odstupanje strehe objekta 15 santimetara u odnosu na kotu temeljne ploče, jer su popustili noseći armiranobetonski šipovi. Sanacija i adaptacija Ženskog štranda bila je neminovna, jer bi se objekat urušio za par godina. Utvrđeno je bilo da je betonski mol u veoma lošem stanju, i da je je armatura korodirana u procentu od 70 odsto.

Ženski štrand je saniran nekoliko puta od kada je izgrađen 1912.godine, a poslednji put poslednji put 1974.godine kada je čišćeno jezero, ali metoda sanacije nije bila adekvatna.Planirano je da obekat ima VIP kongresnu salu, internet-kafe i da bude moderan ugostiteljski objekat.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

8
atila Odgovori
E sad jos da nekako privucemo turiste :) pa Palic obilaze svi u sirokom luku! mada zna biti nesto turista kada se zuta svita okupi...
Pera Odgovori
Trebali smo da pijemo kafu ove godine na proleće.A ostaje pitanje sledeće godina.Ko zna ko će sve biti uhapšen do tada.Hehehehe...
Kwak Odgovori
Taman su završili pred špic turističke sezone!
palicSU Odgovori
Dobro je bar nesto da se zavrsi, samo da nema te pene
AnryStorm Odgovori
ma kakvi...
clouseau Odgovori
Vazno da ga je gradonacelnik svecao otvorio pre koju nedelju ;)
bukin Odgovori
Javite se kad bude gotovo, jer u vase predpostavke i planove vise niko ne veruje.
Ras Spaciranski Odgovori
Zenski strand je u stvari , jedna jako "zaostala" , sojenica. Da ta sojenica uopste nije u ravnotezi , sama sa sobom ; = Dobar dan , Jo`nopot , itd. , na svim jezicima , da svima bude po volji . Zasto se taj Strand uopste - nakrivio ? ? ? = nagnuo ! ? ? ? Dobro ima tamo i neuravnotezenih osoba , ali na nama ne lezi . Nemoz`mo mi uvek ispast`Krivi . Ras Spaciranski
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.