Komentara: 9
Pregleda: 4068
Foto

Radovi na izgradnji vodovodne mreže teku po planu

03.06.2015. u 16:45h
Izvor: Subotica.com
U Subotici se trenutno realizuje jedna od najvećih komunalnih investicija u našoj zemlji - Projekat unapređenja sistema vodovoda, u koji će biti uloženo 13 miliona evra.
Radovi na izgradnji vodovodne mreže teku po planu

Naskuplji deo projekta je izgradnja Kolektora 2, u dužini od sedam kilometara, koji podrazumeva postavljanje kanalizacionih cevi velikog prečnika i rekonstrukciju postojećeg zidanog kolektora, izgrađenog pre čak  115 godina. Istovremeno,  radi se na izgradnji Kolektora 7, u dužini od skoro tri kilometra, i na postavljanju Centralnog magistralnog vodovoda, u dužini od jednog kilometra.

Projekat ima za cilj ima unapređenje vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda na teritoriji celog grada i treba da obezbedi priključenje što većeg broja građana na gradsku vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Za njegovu realizaciju grad je od Evropske banke za obnovu i razvoj uzeo kredit u visini od 11 miliona evra a od iste banke dobijena i donacija od 2 miliona evra. Novac dobijen kao kredit, grad će vraćati do 2024. godine.

Radovi na izgradnji vodovodne mreže teku po planu

- Cilj nam je da u narednih nekoliko godina nadoknadimo jedan višedecenijski zaostatak, koji bi značio da bi u velikoj meri bio rešen problem odvođenja otpadnih voda u Subotici – objasnio je gradonačelnik Jene Maglai, prilikom obilaska radova. - Sa druge strane, izgradnjom još jedne fabrike vode i magistralnih vodovoda biće obezbeđena hemijsko i bakteriološki ispravna voda za sve građane.

Radovi na izgradnji vodovodne mreže teku po planu

Velikim poslom koodinira JKP „Vodovod i kanalizacija“, gde su veoma zadovoljni dinamikom radova.

Bitno nam je da građani, naši potrošači vide da smo krenuli sa ulaganjima, sa razvojem. Zadovoljni smo za izvođačem radova i verujem da ćemo uspeti da ispunimo sve obaveze koje smo na sebe preuzeli potpisivanjem ugovora za ovaj veliki posao – naglasila je Valerija Tot Godo, direktorka JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na Kolektoru II, Centralnom magistralnom vodovodu i Kolektoru VII Obilazak radova na Kolektoru II, Centralnom magistralnom vodovodu i Kolektoru VII Obilazak radova na Kolektoru II, Centralnom magistralnom vodovodu i Kolektoru VII Obilazak radova na Kolektoru II, Centralnom magistralnom vodovodu i Kolektoru VII Obilazak radova na Kolektoru II, Centralnom magistralnom vodovodu i Kolektoru VII Obilazak radova na Kolektoru II, Centralnom magistralnom vodovodu i Kolektoru VII Obilazak radova na Kolektoru II, Centralnom magistralnom vodovodu i Kolektoru VII Obilazak radova na Kolektoru II, Centralnom magistralnom vodovodu i Kolektoru VII
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4068
Povezane teme

jene maglai

izgradnja kolektora

marija kern šolja

maria kern šolja

valerija tot godo

kolektor 7

magistralni vodovod

centralni magistralni vodovod

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.