• Pregleda: 3723

Radovi na izgradnji vodovodne mreže teku po planu

U Subotici se trenutno realizuje jedna od najvećih komunalnih investicija u našoj zemlji - Projekat unapređenja sistema vodovoda, u koji će biti uloženo 13 miliona evra.
Radovi na izgradnji vodovodne mreže teku po planu

Naskuplji deo projekta je izgradnja Kolektora 2, u dužini od sedam kilometara, koji podrazumeva postavljanje kanalizacionih cevi velikog prečnika i rekonstrukciju postojećeg zidanog kolektora, izgrađenog pre čak  115 godina. Istovremeno,  radi se na izgradnji Kolektora 7, u dužini od skoro tri kilometra, i na postavljanju Centralnog magistralnog vodovoda, u dužini od jednog kilometra.

Projekat ima za cilj ima unapređenje vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda na teritoriji celog grada i treba da obezbedi priključenje što većeg broja građana na gradsku vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Za njegovu realizaciju grad je od Evropske banke za obnovu i razvoj uzeo kredit u visini od 11 miliona evra a od iste banke dobijena i donacija od 2 miliona evra. Novac dobijen kao kredit, grad će vraćati do 2024. godine.

- Cilj nam je da u narednih nekoliko godina nadoknadimo jedan višedecenijski zaostatak, koji bi značio da bi u velikoj meri bio rešen problem odvođenja otpadnih voda u Subotici – objasnio je gradonačelnik Jene Maglai, prilikom obilaska radova. - Sa druge strane, izgradnjom još jedne fabrike vode i magistralnih vodovoda biće obezbeđena hemijsko i bakteriološki ispravna voda za sve građane.

Velikim poslom koodinira JKP „Vodovod i kanalizacija“, gde su veoma zadovoljni dinamikom radova.

Bitno nam je da građani, naši potrošači vide da smo krenuli sa ulaganjima, sa razvojem. Zadovoljni smo za izvođačem radova i verujem da ćemo uspeti da ispunimo sve obaveze koje smo na sebe preuzeli potpisivanjem ugovora za ovaj veliki posao – naglasila je Valerija Tot Godo, direktorka JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
tetka Odgovori
Čim su ova gospoda oposetila gradilište radovi će odmah krenuti VEĆIM ELANOM!!!!!!!!!!!!!!!

Mogli su iz fonda za reprezentaciju Gratske uprave poneti hladan sok i vodu radnicima koji rade na ovoj temperaturi.
ja Odgovori
2012. godina... i do navodnika je trebalo vremena da se sve i realizuje...
"Saša Vučinić je rekao kako je Skupština grada dala saglasnost na potpisivanje ugovora, da je Vlada Srbije juče potpisala ugovor o garancijama i da je reč o kreditu koji ima vrlo jasnu i opravdanu namenu, a to je da severni deo grada bude u istom rangu i ima iste infrastrukturne uslove kao i preostali deo grada.

- Kroz ovaj kreditni aranžman uspećemo da obezbedimo kolektorsku mrežu za grad, Vodozahvat II i izjednačimo kvalitet vode prema svim našim korisnicima. Pružićemo i mogućnost za proširenje sekundarne kanalizacione mreže za ceo severni deo Subotice i tako, na neki način, ispravimo višedecenijsku nepravdu prema ljudima koji žive u tom delu grada. Mi moramo da budemo svesni da su građani Subotice podjednako bitni i važni i da zaslužuju iste uslove za život, bez obzira da li žive u centru, ili na periferiji grada, istakao je Vučinić."
Stavljanje ovog komentara je samo da se zna ko je zaslužan i za ovo. Vucinicu, bez tebe nista... :)
Bobana Miletic Odgovori
E sad mi je jasnije zasto nema vode po celi dan na ovim temperaturama..ali bitno je da se racuni moraju na vreme placati..
zedan Odgovori
a kad ce voda za pice i kanalizacija na Makovu Sedmicu... a moze i samo voda za pice... za ovo drugo cemo se snaci....
laik Odgovori
Stigao kolektor od Majšanskog puta 5oo-m i to je kraj bajke !!A ostatak kada stiže kod građana u ulice ??Navodno hoće građani finansiraju preko obveznica -Pa to je uvođenje SAMODOPRINOSA na mala vrata A gde je tu obaveza Grada ??Dinar na dinar
laik Odgovori
Kiti se sa tuđim perjem Ako me pamćenje ne vara Maglai predvodio SVM koji su bili protiv Kredita A sada kao da se ne seća
Verica Odgovori
Ne, ovo nije dobro, pa kako ste mogli da se slikate a da niste zvali Milimira Vujadinovica i Nenada Ivanisevica ???
Komsija Odgovori
Krak kanalizacije u 51.divizije dolazi do Nevesinjske ulice ,a mi koji smo dalje ...?
Tolike pare uložene da bi se obezbjedili posao nekom , a građani neće moći ni da se priključe na taj novoizgrađeni vod,čak ni ovi iz izgrađenog dela?.
I dalje će naši podrumi i garaže biti puni vode , čak su stari kanal koji je odvodio višak atmosferske vode uništili . Šteta sto nam ,,gradonacelnik,, nije Komsija već. Bi bili ,,priključeni,,!
poljo Odgovori
dok ne vidim planove, meni će ovo smrdeti. jer šta god da na kraju urade mogu reći da su uspeli. a jedino što će biti sigurno da su uspeli potrošiti novce.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.